Det var en rolig og fokusert Nikolai Meling som tirsdag vant NM i baking.

Pokalen og rosen tar han med seg hjem til Porsgrunn og deler raust med kollega og sjef, Fredrik Lønne og Lønnes samboer, Stefi Haldorsen. De er de tre som er Harmoni Håndverksbakeri.

Lagseier

– Jeg ser ikke på denne seieren som min egen, men jeg ser på det som en seier for bakeriet. Det er Harmoni Håndverksbakeri som vinner Norgesmesterskapet i baking og oss tre som har vært med på prosessen. Dette er en lagseier uten like, sier Nikolai Meling.

Fredrik Lønne er den som har utarbeidet program og resepter med hjelp fra samboer Stefi. Lønne har trent og jobbet hard frem mot NM i flere måneder, men en kniv i tommelen satte en stopper for deltagelsen.

Da ble det kollega Nikolai Meling som måtte overta. Han hadde knappe to uker på å trene seg opp på Fredriks program, men som tidligere skrevet, så gikk det fint. Han vant.

Produktbordet til Nikolai Meling fra NM i baking 2018

Produktbordet til Nikolai Meling fra NM i baking 2018

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Fikk en god start

– Jeg var fokusert og kom godt i gang med konkurransen i dag, noe som gjorde at jeg fikk ganske god tid, sier Meling.

I konkurransens løp så Meling avslappet ut, det var lite tegn til stress og jag. Det ga tydeligvis resultater.

– Helt siden jeg fikk vite at jeg måtte steppe inn for Fredrik, så har jeg følt meg rolig. Han hadde jo gjort alt klart. Jeg vil si at det er han som har gjort 70 prosent av jobben, jeg bare gjennomfører, smiler Nikolai Meling.

Men selv om programmet var gjennomarbeidet og dommerne sa at produktene og råvarene traff temaet ”spot on”, så bør det legges til at man må være en ganske dreven fagperson for å kunne overta et annens program, med såpass kort tid til å trene.

Eller som en av dommerne påpekte; man blir ikke best i langrenn selv om man låner skia til Petter Northug.

– En solid seier!, sa dommer Amund Skrutvold etter konkurransen.

Mest fornøyd med pain au chocolate

Selv er den ferske norgesmesteren mest fornøyd med pain au chocolaten han lagde i konkurransen.

– Vi bruker et økologisk og ganske svakt mel samt skikkelig sjokolade til dette produktet. Den ser sinnsykt bra ut og jeg er veldig fornøyd med hvordan den ble. Også var jeg godt fornøyd meg wieneren i dag. Jeg følte meg trygg på kjevlingen og det er jo kjekt.

Harmoni-gjengen. F.v: Nikolai Meling, Stefi Haldorsen, Anne Sofie Haldorsen-Lønne og Fredrik Lønne.

Harmoni-gjengen. F.v: Nikolai Meling, Stefi Haldorsen, Anne Sofie Haldorsen-Lønne og Fredrik Lønne.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Alle tre har bidratt til seier

– Jeg drøyde jo litt med å melde meg av konkurransen etter at jeg skjærte meg i fingeren. Jeg hadde et håp om at jeg skulle bli bra nok til å delta i NM. Men når det ikke skjedde så ble det klart at Nikolai overtok min plass. Alle tre har bidratt, men Nikolai ble den som skulle gjennomføre, så da ble det plutselig alle sitt prosjekt og nå, alle sin seier. Veldig kul avslutning, sier Fredrik Lønne.