For litt over ett år siden startet Marte Knutsen Mikkelsen (19) sitt eget firma, Piece of Cake, på Røros. Nå har hun fått lærlingplass hos Cafe Ni Muser i Trondheim. Målet er å lære mye nytt, finslipe teknikker, og ikke minst, få svennebrevet som konditor.

— Jeg var veldig heldig med lærlingplassen min. Det er ikke så mange lærlingplasser for konditorer, og spesielt ikke i Trondheim, sier Mikkelsen til avisen Arbeidets Rett.

På Facebook-siden til Piece of Cake informerer Mikkelsen nå kundene sine om at hun ikke vil kunne ta imot like mye bestillinger som før det neste halvannet året.

— Det gjelder derfor å være i god tid med bestillinger slik at jeg kan kombinere jobben i Trondheim med kakene på Røros, skriver hun.

Til Arbeidets Rett forklarer Mikkelsen at hun ønsker å ta på seg noen oppdrag også mens hun er i lære – for å holde bedriften i gang.

— Planen er at jeg skal tilbake til Røros og fortsette med bedriften min etter at jeg er ferdig med lærlingtiden min i Trondheim.

Det siste året har Marte bakt rundt 110 kaker på bestilling.

— Jeg har hatt god pågang til å være en ny bedrift. Det er det fine med rørosinger. De hjelper slik at dem som satser kommer i gang, sier Mikkelsen.