Snart er sunnmøringen klar for svenneprøve. Hun ville bli frisør, men bestemte seg for å bli konditor i stedet.

Skulle bli frisør

– Fra jeg gikk i barnehagen til femte klasse hadde jeg lyst til å bli frisør. Da døde en av de fremtidige kundene mine. Av kreft, nesten uten hår. Etter det ville jeg ikke bli frisør lenger. Jeg fant et annet kreativt yrke, og konditor passer meg mye bedre, sier Kanutte Finnes.

Hun har ikke sluppet unna helseproblemene selv, heller. For sju år siden måtte hun gjennom en operasjon for å fjerne en svulst på hjernen. – Den forårsaket epilepsi. Nå i september har jeg gått sju år uten anfall, sier hun.

Fikk fordype seg

Snart er hun ferdig med læretiden hos Johansen Bakeri i Sunndalsøra. Der har hun blant annet fått muligheten til å fordype seg i konfekt og hatt frie tøyler til å lage sitt eget sortiment.

Nå er Kanutte Finnes klar for svenneprøven.

Nå er Kanutte Finnes klar for svenneprøven.

– Men det jeg liker mest, er å pynte bryllupskaker, sier hun. Nå i august delte hun bilde av et av oppdragene sine på en lukket kakegruppe på Facebook og fikk 770 liker-klikk.

Eksperimenterer

– Jeg liker å eksperimentere, å ta utfordringer og å prøve noe nytt. Man lærer av feilene man gjør, og jeg er ikke redd for å gjøre feil, bedyrer hun.

Egentlig kommer Kanutte Finnes fra Bjørke, innerst i Hjørundfjorden på Sunnmøre. Til Nordmøre kom hun på utplassering. Svenneprøven er planlagt i slutten av september, og etter den håper hun å flytte tilbake til Ålesund der hun har gått på videregående.

Drømmer om eget konditori

– Jeg har en drøm om å starte mitt eget konditori, sier hun. Navn og logo er klart, men hun regner med at det tar litt tid å komme dit. Nå har hun funnet et sted å bo, men ikke fått jobb ennå.

– Jeg vil gjerne jobbe med litt av hvert. Porsjonskaker, konfekt, søtsaker. Spesielle kaker til spesielle anledninger. Jeg vil ikke ha det kjedelige, vanlige – jeg vil ha det spesielle, forteller hun.

Kakene er skreddersydd for de spesielle anledningene.

Kakene er skreddersydd for de spesielle anledningene.