I løpet av våren er produkter og former valgt og alle deltagerne vet hva de skal gjøre. I Nordic Bakery & Pastry Cup (Nordisk) i september, vil produktene i hovedsak se ut slik de gjør nå.

Bare små justeringer igjen

– Vi ligger godt an i forhold til planen. Nå trener vi på fulle gjennomkjøringer av programmene slik at vi blir trygge på tidsbruk og detaljer. Noen småjusteringer på smak blir det sikkert, men vi føler oss trygge på valgene som er gjort, forteller Kjetil Dale Aas, hovedtrener på Baker- og Konditorlandslaget.

Kjetil Dale Aas, hovedtrener på BKL, mener det meste er klart til konkurranse, men at detaljene må terpes på.

Kjetil Dale Aas, hovedtrener på BKL, mener det meste er klart til konkurranse, men at detaljene må terpes på.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Jonathan Burt på skulptur

Da Ivar Bakke meldte at han ga seg på landslaget i fjor høst, stod laget uten solid erfaring på showpiece. Det gjorde at ledelsen de siste månedene har sendt deltagerne på kurs og brukt mye tid på å bygge opp nye folk på showpiece.

I Nordisk er det Jonathan Burt som er Norges skulpturmann for bakerne.

– Jonathan har lagt ned mye trening og har kommet langt på kort tid. Vi synes skulpturen han skal lage er spektakulær og vi tror og håper den skal gå til topps i konkurransen. Så er det slik at med showpiece så må alt klaffe. Alle detaljer og teknikker må stemme på konkurransedagen for at det skal blir gull, men vi har stor tro, sier Dale Aas.

Jonathan Burt skal lage Norges showpiece i Nordisk.

Jonathan Burt skal lage Norges showpiece i Nordisk.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

 

Hentet inn kompetanse fra England

Konditorene har også hentet inn hjelp på utenfra på showpiece. De hadde i februar workshop med den velrenommerte britiske konditoren, Martin Chiffers.

– Den workshopen har vi fått mye igjen for. Vi lager nå blant annet en del utstyr selv, som å støpe former. Konditorene er nå langt på vei med sin showpiece til Nordisk og de ligger også godt an med de andre produktene.

Deltagerne til Nordisk er: På bakerlaget stiller Fredrik Lønne (Harmoni Håndverksbakeri), Trude Beate Brendehaug og Jonathan Burt (Tollboden Bakeri). Konditorene stiller med Vilde Nistad Strandos (Naustdal Dampbakeri)og Sunniva Nergård Myhre (Sola Strand hotel). Reserve for bakerne er Yusuf Abdirahman Mohamed.

Konkurransen arrangeres på Rådhusplassen i Oslo i forbindelse med matfestivalen Matstreif, 6. – 7. september.