Kritisk til Coop-gransking

De lokale eierne i Coop Rognaldsen mener hovedeieren Coop ikke tar ansvar for det som har skjedd. Nå er de bekymret for fremtiden til bakeriet.

Publisert Sist oppdatert

Det eneste jeg kan komme på, er at det må være et økonomisk motiv i at de ønsker å kjøpe oss ut for en billig penge.

Det har vært stille fra den lokale bakeriledelsen, men i et intervju med Bergens Avisen tar de bladet fra munnen. Med seg har de advokatene Elisabeth Andenæs og Fredrik Gisholt. De tar nå til motmæle mot den sterke kritikken den lokale bakeriledelsen har fått fra Coop, også i media.

Uenig i skyldfordeling

– Vi legger oss selvsagt helt flate for at det har skjedd en alvorlig ulykke, og funnene fra Mattilsynet. Sånn skal det ikke være, og vi har helt klart et ansvar for dette. Men vi er ikke enig i at Coop sentralt legger all skyld på oss. Det har dessuten vært en stor belastning at de har gått så hardt ut mot den lokale bakeriledelsen, sier Thomas Larsen til BA.

– Vi mener Coop, som har styreflertall, styreleder og daglig leder, ikke har gjort jobben sin som ansvarlig for HMS, kvalitet, matsikkerhet og teknisk ansvarlig, sier advokat Elisabeth Andenæs til avisen.

«Ikke verdt papiret den er skrevet på»

De lokale eierne mener bakeriet allerede har plassert skyld i saken, før granskingen startet og de er ikke enige at dette er en uavhengig gransking slik Coop har beskrevet den.

– På denne måten har Coop allerede plassert skyld før granskingen har begynt. Og selve granskingen er ikke verdt papiret den er skrevet på. Coop bruker sin faste advokat til den, og da er den på ingen måte verken habil eller uavhengig, sier Andenæs.

– I en gransking av denne typen er det grunnleggende at granskerne må være fri for alle bindinger. Det er ikke Wiersholm, legger advokat Fredrik Gisholt til i intervjuet.

Får ikke vise frem bakeriet

Den lokale ledelsen har bedt om å få vise frem bakeriet til mediene, men har i følge Larsen blitt nektet dette av Coop.

– Vi forstår ikke hvorfor vi ikke kan holde åpent, Mattilsynet har ingenting å utsette på lokalene nå. Vi taper store penger på å holde stengt, samtidig som vi har mistet muligheten til å ha inntjening, sier Larsen til BA.

Bekymret for bakeriet

Larsen er bekymret for om bakeriet overlever mange uker med gransking og lønnskostnader til 70 ansatte.

– Hva skulle motivasjonen til Coop være i denne saken, spør avisen i intervjuet?

– Det eneste jeg kan komme på, er at det må være et økonomisk motiv i at de ønsker å kjøpe oss ut for en billig penge, og at de vil finne en syndebukk. Nå peker de bare på oss, uten å ta noen ansvar selv, det kan ikke være rett, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS