Fastelavnsbolle fra Burger King, fastelavnsburger.
Fastelavnsburger: Burger Kings fastelavnsbolle består av en perlesukkerstrødd kardemommebolle, fylt med en brownie som hviler på en seng av jordbærsyltetøy, toppet med krem.

Kreative og kremfylte:
Her er årets nye fastelavnsboller

Norske bakerier selger fortsatt mest klassiske fastelavnsboller, men utvalget av nye varianter øker for hver sesong. 

Publisert Sist oppdatert

Etter at den svenske konditoren Mattias Ljungberg lanserte en wrap-variant av fastelavnsbollen i 2015, har det hvert år eksplodert av nye krembolle-innovasjoner i vårt naboland. 

I Sverige heter fastelavnsboller semlor, og en klassisk svensk semla består av hvetebolle med kardemommesmak, krem og mandelmasse. Den klassiske norske fastelavnsbollen er som kjent en delt hvetebolle med krem og syltetøy imellom. 

Fortsatt er det den klassiske varianten som er mest utbredt i det norske markedet, men også her dukker det opp noen nye varianter hver sesong. 

I år er det disse fastelavnsbollene som utmerker seg:

Kanelsnurren frister med tre spennende fastelavnsboller i år. Den ene er fylt med solbærsyltetøy og sjokoladekrem, mens den andre er fylt med frisk bringebærmarmelade, vaniljekrem og pisket fløte. I tillegg selger bakerikjeden en vannbakkels-variant som er fylt med hvit sjokoladekrem og syrlig pasjonsfruktkrem.

Hos Åpent Bakeri lages årets fastelavnsboller av luftig croissantdeig. Bollene fylles med mandelkrem før steking. Etter steking blir de delt i to og fylt med en blanding av vaniljekrem, bringebær, mascarponeost og litt brandy.

Da Aftenposten kåret Oslos beste fastelavnsboller i fjor, var det en donut-variant fra Talormade som vant. Også i år byr Talormade på kremfylte donuts til fastelavn. Den ene varianten er inspirert av svenskenes semla og fylt med frangipane, mascarpone, hvit sjokolade og pisket krem. Den andre er en norsk variant med bringebærsyltetøy.

Sirkus Renaa varsler på sin Instagram-konto at de snart vil lansere en spesiell semla. Enn så lenge nøyer de seg med å vise frem en nokså klassisk semla: En myk briochebolle med mandelfyll og pisket krem på fløte fra Rørosmeieriet.

Burger King (!) har også kastet seg på fastelavnsbolle-trenden. I fjor lanserte burgerkjeden fastelavnsburger i Sverige og Danmark. Det ble en stor suksess, og i år har nyheten kommet til Norge. 

Bakverket ligner på en hamburger, men det består av en perlesukkerstrødd kardemommebolle, fylt med en brownie som hviler på en seng av jordbærsyltetøy, toppet med krem.

Powered by Labrador CMS