Markedsdirektør Raymond Wiig og adminstrerende direktør Per-Erik Ellefsen i Foodtech var utstiller på Foodscape. Anledningen ble blant annet brukt til å lære opp egne ansatte på utviklingen rundt bærekraft.

Krav til bærekraft vil påvirke bransjen

Foodtech kickstartet internopplæringen om bærekraft ved å være utstiller på Foodscape-messen.

Publisert Sist oppdatert

Mange har bærekraftmål som går på energigjenvinning, plastforbruk ved emballering og råstoff.

Messen med fokus på bærekraft, Foodscape, ble arrangert i oktober på Norges varemesse og Foodtech var en av flere aktører fra bransjen som deltok.

– Krav om bærekraft vil påvirke bransjen og oss som leverandør. I hvor stor grad vet vi ikke ennå, men vi vet at det vil bety endringer innen råvarekontroll, eksponering og lagring av mat og en reduksjon av matsvinn samt bedre utnyttelse av energi, sier Per Erik Ellefsen, administrerende direktør i Foodtech Gruppen.

Ligge i forkant av utviklingen

Foodtech har mye å vinne på å være tidlig ute med å lære mer om bærekraft og å kunne begrepene, tror Ellefsen.

– Mange av våre kunder er i startgruppen av bærekraftutviklingen og mange selskaper har allerede konkrete mål. Vi tror det er fornuftig å ligge i forkant av utviklingen, og ha mye kunnskap på plass når kundene kommer til oss for hjelp, sier Ellefsen.

Viktig arena

Det er to hovedgrunner til at Foodtech valgte å være tilstede som utstiller på Foodscape.

Den ene er opplæring av egne ansatte og for å skape en bærekraftfokusert kultur inhouse.

Grunn to er for å møte og hjelpe kunder som er i prosesser hvor de skal møte målsetninger innen bærekraft. Da er Foodscape en viktig arena for å møte både eksisterende og nye kunder.

– Vi har det som trengs og vi lager konkrete caser som vi viser frem på Foodscape. Mange har bærekraftmål som går på energigjenvinning, plastforbruk ved emballering og råstoff, sier Ellefsen.

For eksempel å maksimere energiutbytte. Mindre energiforbruk totalt og resirkulering av energi fra bakerovner. Dette er ikke nytt, men de tekniske løsningene går fremover, nå kan om lag 25 prosent av energien som tilføres en bakerovn hentes tilbake og for eksempel brukes til kassevask.

Videreutvikle begrepet

– Det som er viktig nå er å dra hele bærekraftbegrepet videre fra idealismen og bli ennå mer realistisk og nyttig. Vi må vise våre kunder de gode eksemplene på hvorfor investeringer innen bærekraft er fornuftig i et langt perspektiv. Det vil bli viktig å kunne gi kundene de gode svarene på hvorfor fokus bør ligge på eiekostnadene og ikke anskaffelseskostnadene, og det tror vi en utstillerrolle på Foodscape skal hjelpe oss med, avslutter Ellefsen.

Powered by Labrador CMS