Utbyggingen av Stortinget har som kjent overskredet budsjettene kraftig, og nå viser det seg at man har valgt å bruke hele 4,6 millioner kroner på å bevare et gammelt takmaleri.

VG Nett melder at Stortingets presidentskap, i forbindelse med utbyggingen av kontorlokalene i Prinsens gate 26, har godkjent gjenbruk av et takmaleri på Halvorsens Conditori, til en pris på 4,6 millioner kroner.

Riksantikvaren ba spesielt om at takmaleriet i inngangspartiet til det tradisjonsrike konditoriet ble beholdt. Men siden bygget ikke er fredet, var det helt opp til Stortinget å bestemme.

Men for presidentskapet var det aldri noen tvil om at hverken takmaleriet eller selve konditoriet skulle ut av den stadig mer kostnadskrevende utbyggingen, skriver VG Nett.

Takmaleriet i inngangspartiet hos Halvorsens Conditori var malt direkte på fritthengende kalkpuss. Det måtte skjæres ut av taket, lagres og pusses opp, før det skal gjenoppføres i sin opprinnelige form. Og totalprisen for dette arbeidet er altså 4,6 millioner kroner.