Garçon, håndverksbakeriet beliggende på Lillestrøm stasjon, har gode dager og er nå i prosessen med å finne nye produksjonslokaler. I løpet av sommeren åpner de også et nytt utsalg på Fjellhamar.

God synergieffekt

Men eier Terje Vålberg er også involvert i flere andre spisesteder i Lillestrøm. Hovedgeskjeften, utenom Garçon, er gormetburger-sjappa Raus. En satsing på en bistro med høy kvalitet på råvarer og tilbehør. Da er det naturlig at Garçon bakeri baker alt av bakervarer som Raus trenger til sin drift – slik at det skapes en god synergieffekt.

Ambisjonene var høye fra oppstarten, og Raus vant Hamburger-NM allerede et par uker etter at dørene åpnet.

– Som med pizza, er brød og vann utrolig viktig for å lage en knallgod hamburger. Mel og vann er jo kjernevirksomheten vår, det som pakker inn burgeren og er under pizzatoppingen. Feiler du her, så blir ikke totalen bra. Og på Raus er vi nøye på at det skal være bra. Det er det også, for vi vant norgesmesterskapet i hamburger etter kort tids drift, sier Terje Vålberg.

Godt med innhold mellom brødene på Raus.

Godt med innhold mellom brødene på Raus.

Foto: Raus Bar og Bistro

Flere størrelser

Burger og pølsebrød lages på hvetemel og surdeig, og som alle produkter i Garçon, modnes det på kjøl lenge før steking.

– På Garçon lages det burgerbrød i flere forskjellig størrelser, både til vanlige burgere og til miniburgere, og alt er langtidshevet over natten og bakt på surdeig, sier Vålberg.

På Raus selges det per i dag ikke vanlige pølser og dermed ingen pølsebrød, men mot sommeren skal det lanseres en fillet steak som kommer i pølsebrød. Dessuten kan det være at pølser havner på menyen om litt.

Egenproduserte pølser

Terje er også deleier i Rosenberg, en delikatesseforretning i Lillestrøm som satser på kjøtt av høy kvalitet og foredlede varer, som for eksempel egenproduserte pølser. Pølsebrød fra Garçon har blitt et populært produkt for Rosenberg, og Raus vurderer å legge noen av disse spesialpølsene på menyen etter hvert.

– For en delikatessebutikk er det viktig at ferskvarelinjen skiller seg ut fra en dagligvarebutikk. Det kan vi få til med egenproduserte pølser, stort utvalg av tilbehør og pølsebrød av høy kvalitet.

– Det nye bakeriet, som skal være oppe og gå i løpet av våren/sommeren 2019, skal serve begge utsalg med bakervarer og dermed frigjøres plass på hovedutsalget til et enda større kjøkken. Da er planen å utvide menyen med enda flere retter, som for eksempel lune og overmøblerte smørbrød. Menyen utover rene bakervarer, er i dag dominert av pizza, sier Vålberg.