VM for unge bakere, som egentlig skulle gått av stabelen i mars, ble i utgangspunktet utsatt til august grunnet koronautbruddet. Norge, som skulle delta med Caroline Åsen og Cathrine Olsen, måtte da takke nei til deltagelse. Men nå har også denne konkurransen blitt flyttet til 2021, noe som muliggjør norske deltagelse.

Håper å kunne delta

– Utsettelsen betyr at vi igjen skal vurdere å sende Caroline og Cathrine til Taiwan og VM for unge bakere. Konkurransen skal nå avholdes i januar eller mars 2021, så hvis invitasjonen fremdeles står ved lag fra arrangøren, så håper vi å kunne delta, forteller Kjetil Dale Aas, fagansvarlig i BKO og hovedtrener på baker- og konditorlandslaget.

Nordic utsettes

Også Nordic Bakery and Pastry Cup utsettes til 2021 grunnet koronapandemien. Selv om Sverige ikke operer med like strenge tiltak som i Norge, er hele bransjen i Sverige også rammet av krisen, noe som påvirker avgjørelsen om å utsette mesterskapet.

Yrkes-NM utsettes

Yrkes-NM (Skole NM) for bakere og konditorer er også utsatt. Konkurransen skulle etter planen finne sted i Kristiansand i oktober, men er nå utsatt til 2021.

– Vi har nylig fått på plass en sponsoransvarlig til Yrkes NM, så en utsettelse betyr at det blir mer tid til å finne gode avtaler som gjør at vi kan gjennomføre en god konkurranse. Så selv om vi ikke får det til i høst, så blir det gode rammer rundt arrangementet i 2021, forteller Kjetil Dale Aas.