Det hele begynte da Harstadbotn Bakeri & Konditori AS ble etablert i 1958. Bakeriet hadde lokaler i Seljestadveien 63 i Harstad, hvor det fremdeles holder til. Det åpnet opprinnelig med to ansatte, bakermester Ivan Andreassen og kona Lillian.

I 1958 var det minst 8 ulike bakerier i Harstad. Men i løpet av 1960-tallet kom trenden med brødlevering til de lokale kjøpmennene, og da dagligvarehandlerne solgte mer og mer bakervarer, forsvant behovet for det store antallet bakeriutsalg.

 

Familiearv

I 1984 ble Harstadbotn Bakeri & Konditori AS overtatt av annen generasjon Andreassen. I dag er bakeriet fortsatt en familiebedrift, og tredje generasjon har overtatt.

Bakeriet har nå to egne utsalg, Harstadbotn der selve hovedbakeriet ligger, og Kremtoppen i Salto Bysenteret.

– I tillegg til å holde gamle bakertradisjoner, følger vi også dagens trender slik at kundene kan få det de etterspør, forteller eierne.

 

Suksesshistorie

Kremtoppen utsalget åpnet dørene i 1988. Etter 28 år er 10 plasser nylig blitt utvidet til  47 sitteplasser i nye lokaler.

Søskene Silje, Kristin og Trond Ivan Blomsø, som overtok bakeriet for et par år siden, er meget fornøyd med de nye lokalene på Rikard Kaarbøs plass. De har brukt cirka en halv million kroner på å totalrenovere og utvide lokalet.

– Det at kundene kan sitte ned å nyte maten i lokalet gjør at vi kan utvide tilbudet med retter som ikke er så enkle å ta med. Utviklingen er stor og det gjelder å følge med slik at vi får med oss nye mattrender! sier eierne til Harstad Tidende.

 

Henter inspirasjon fra utlandet

Blomsø søskene bruker også ferien sin til jobb ved å hente inspirasjon fra andre steder i verden. Silje og Kristin er vegetarianere og kan tilby over 20 forskjellige vegetarretter.

Det er imidlertid ikke alt som slår like godt an hos harstadværingene, ifølge bakerieierne.

Bestselgeren er nemlig fortsatt den klassikiske baguetten!

– For en harstadværing er det ingenting som slår baguett med ost og skinke. Flere produkter blir fortsatt laget på den gode gamle måten, ikke med maskiner. Det er vi stolte av, sier Silje og Kristin Blomsø.

Bakeriet lager også pølsebrød som har slått meget godt an.

 

Gull verdt

30 personer arbeider i bedriften og i fjor omsatte bakeriet for 12 millioner kroner. En av grunnene til suksessen er at bedriften har dyktige og stabile ansatte.

– Vi har folk som har jobbet i 30 år i bedriften. Slike folk er gull verdt for en liten familiebedrift. Vi ønsker oss ansatte med glimt i øyet og som skjønner hvor viktig god service er for å at kundene skal komme igjen, sier Silje og Kristin til avisen.