Charlotte Bøhn-Bore er 22 år og kommer fra Tysvær i Rogaland.
Charlotte Bøhn-Bore er 22 år og kommer fra Tysvær i Rogaland.

Konditor kan bli Miss Norway

22-åringen er en av syv finalister i skjønnhetskonkurransen Miss Norway 2022. Hun er utdannet konditor og drømmer om å starte sitt eget konditori en vakker dag.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har alltid likt å utfordre meg selv og prøve nye ting.

Rogaland-jenta Charlotte Bøhn-Bore (22) forteller at hun alltid har vært en kreativ person.

– Helt siden jeg var liten har jeg vært glad i å tegne og male eller uttrykke meg kreativt på andre måter, og det er en viktig grunn til at jeg valgte å bli konditor. I tillegg var jeg nok litt påvirket av moren min, som alltid har snakket om at hun burde ha blitt konditor, sier Charlotte, som er bosatt i Tysvær kommune.

Hun gikk på restaurant- og matfag ved Karmsund videregående skole og var deretter lærling hos Haugli Bakeri.

– Da jeg begynte på utdanningen fant jeg raskt ut at konditorfaget var enda kjekkere enn jeg hadde tenkt på forhånd. I løpet av skoletiden fikk jeg også dra på en måneds utveksling til Frankrike. Der gikk jeg først en uke på skole, før jeg jobbet tre uker som dessertkokk på et hotell i Lyon. Det var veldig lærerikt på alle måter, forteller Charlotte til Bakeri.net.

Charlotte Bøhn-Bore avla svenneprøven i konditorfaget i august 2020.
Charlotte Bøhn-Bore avla svenneprøven i konditorfaget i august 2020.

Høsten 2020 avla hun svenneprøven, og med fagbrevet i hånden ble Jordbærpikene på Oasen Storsenter i Karmsund hennes første arbeidsplass. Etter et år der ville hun gjerne komme seg videre for å lære enda mer, og for tiden jobber Charlotte mer som kokk enn konditor.

– Akkurat nå er jeg opptatt av å jobbe mange forskjellige steder for å lære mest mulig, men på sikt kunne jeg tenke meg å starte mitt eget konditori, sier hun.

Ble advart om lønnsnivået

– Hva synes du om norske konditorier i dag?

– Jeg synes at mange norske konditorier er veldig kjedelige, men det skyldes jo ofte at mange av kundene også er kjedelige. Det er ikke så mange norske kunder som tør å prøve noe nytt. De fleste vil fortsatt bare ha marsipankake eller napoleonskake…

– Hvorfor er det så få unge som velger å satse på baker- eller konditoryrket, tror du?

– Når noen forteller at de har lyst til å bli konditor, får de som regel «du vet at det er dårlig betalt?» til svar. Selv svarte jeg «ja, men det er kjempekjekt» tilbake. Jeg mener at det viktigste er å gjøre noe man liker. Men det er selvsagt også viktig å ha en lønn som det er mulig å leve av.

Charlotte Bøhn-Bore (22) er en av syv finalister Miss Norway 2022.
Charlotte Bøhn-Bore (22) er en av syv finalister Miss Norway 2022.

Lite fokus på utseende

– Hvorfor meldte du deg på Miss Norway?

– Jeg har alltid likt å utfordre meg selv og prøve nye ting. Så da jeg kom over en annonse om konkurransen på Facebook, meldte jeg meg bare på. Men jeg hadde ingen forventninger om å komme så langt som jeg har gjort, sier Charlotte, som nå er en av syv finalister i Miss Norway 2022.

– Hvordan er det å være med i en skjønnhetskonkurranse?

–Det kalles jo en skjønnhetskonkurranse, men det er faktisk overraskende lite fokus på utseende i Miss Norway. I motsetning til hva mange tror, stilles det ingen krav til verken høyde eller størrelse for å delta. Det er heller ikke mulig å vinne konkurransen med et vakkert utseende alene. Innsats og aktivitet teller mye mer, forteller hun.

Blogging og veldedighet

På nettsiden til Miss Norway opplyser arrangøren at de ser etter «en person som kan være en positiv representant for produkter, tjenester og arrangementer, både kommersielle og ikke-kommersielle. Hun må ha et vinnende vesen med god selvtillit og selvinnsikt. En person som kan ta plass og eie denne plassen på en scene og gi av seg selv til et publikum.»

For tiden jobber Charlotte mer som kokk enn konditor. Men hun liker å bake til familie og venner på fritiden.
For tiden jobber Charlotte mer som kokk enn konditor. Men hun liker å bake til familie og venner på fritiden.

Underveis i konkurransen får deltakerne kursing i sminke og catwalk med høye hæler, men også i blogging, sponsorarbeid og pressehåndtering. Deltakerne blir målt på hvorvidt de fremstår som gode forbilder for andre og i hvilken grad de klarer å nå ut med budskapet sitt. Hver deltaker velger seg en hjertesak som de skal fronte, og i tillegg blir de oppfordret til å delta i frivillig arbeid.

– Fordi jeg er veldig glad i dyr, har jeg valgt å fronte min motstand mot kosmetisk testing på dyr. Jeg opplever at dette er en «glemt sak» som må løftes opp og frem i lyset igjen. Dessuten liker jeg heavy metal-musikk, så nylig jobbet jeg frivillig på festivalen Karmøygeddon, forteller Charlotte.

Trives godt i rampelyset

– Har det å være med i denne konkurransen forandret deg på noen måte?

– Ja, jeg føler at jeg har lært veldig mye om meg selv. Og så har jeg blitt veldig selvstendig. Konkurransen er nemlig lagt opp slik at vi må ordne det aller meste selv. Jeg har selvfølgelig også blitt mer vant til å være foran kamera.

– Hvordan liker du å være i rampelyset?

– Jeg trives veldig godt med å være synlig, så jeg kunne absolutt tenke meg å bli en kjent person.

Vinneren av Miss Norway 2022 kåres i en finale i Oslo 13. august.

Charlotte har selv tre hunder, og hun har valgt å bruke skjønnhetskonkurransen til å fronte sin motstand mot kosmetisk testing på dyr.
Charlotte har selv tre hunder, og hun har valgt å bruke skjønnhetskonkurransen til å fronte sin motstand mot kosmetisk testing på dyr.

 

 

Powered by Labrador CMS