Kolonihagen henter inn Reitan som partner

Nå henter Kolonihagen inn Ole Robert Reitan som ny partner, og rigger for øko-vekst.

Publisert Sist oppdatert

– Størrelse blir stadig viktigere for å få til alt, fra distribusjon, lager, innkjøp og ikke minst produktutvikling.

Økologisk mat tilgjengelig for folk flest

– Markedet for mat og dagligvarer er krevende. Størrelse blir stadig viktigere for å få til alt, fra distribusjon, lager, innkjøp og ikke minst produktutvikling. De siste to årene har vi jaktet på noen med de samme visjonene for økologisk mat som oss selv. Vi har hatt mange friere, og nå er vi trygge på at vi har valgt den rette, sier gründer Jon-Frede Engdahl.

– Da Kathrine og jeg startet å lage økologiske matkasser i 2004, var visjonen å bidra til bedre matkultur og gjøre økologiske varer tilgjengelige for folk flest. Vi har aldri sluppet visjonen av øyet, men etter hvert har konkurransen hardnet til og flere forsøker å ta posisjonen på økologisk. Nå har vi tatt et grep som sikrer at visjonen vår får leve videre. Rema er partneren vi trenger for å realisere visjonen om at økologisk mat skal være tilgjengelig for alle, sier Engdahl.

 

Økologiske vekstmuligheter

Gründeren har sammen med sin kone og søster vært majoritetseier i Kolonihagen siden starten. Gründeren beholder 18 % av eierskapet når Ole Robert Reitan og Rema Invest kommer inn på eiersiden. Partnerskapet med Rema betyr flere vekstmuligheter på mange områder. Flere av Kolonihagens produkter skal selges i Remas butikker, i første rekke brød, øl, olivenolje og juice. Etter hvert skal flere produkter skal utvikles.

– Nå som vi får ryggdekning for distribusjon og omsetning, har vi mulighet til å utvikle flere økologiske produkter. En utfordring for Kolonihagen har tidligere vært underskudd på økologiske råvarer, men samarbeidet med Rema gjør at vi kan samarbeide med bønder som vil legge om til økologisk, og garantere at de får solgt varene sine. På den måten blir økologisk mat tilgjengelig for alle, fortsetter Engdahl.

 

Eget utsalg – en økologisk butikk med fullsortiment

I tillegg til salg gjennom Rema, skal Kolonihagen åpne egne utsalg. Der vil sortimentet fra matkassene og netthandelen selges, i tillegg til en alle nye produkter.

– Vi skal åpne butikker som på sikt skal bli fullsortimentsbutikker, på linje med Wholefoods. Det skal bugne av økologiske varer, det skal bli en one-stop-shop for alle som vil spise økologisk.

 

Som før – eller bedre

I tillegg til middagskassene, består Kolonihagen i dag av et bakeri, et bryggeri og en restaurant på Frogner. Her blir alt som tidligere – eller bedre, forteller gründeren.

– Vi skal åpne flere bakerier og bryggerier, og levere økologiske brød og økologisk øl til Rema 1000. Først i Oslo, deretter resten av landet. Restauranten på Frogner skal fortsatt være vårt utstillingsvindu, hvor du får det siste av det siste av økologiske råvarer. Når det gjelder middagskassene, har utfordringen vært at vi ikke alltid har fått tak i nok økologiske råvarer. Nå som vi får Rema 1000 på laget, blir det problemet løst – og vi kan åpne for enda flere middagskasse-kunder, sier en fornøyd gründer.

 

Powered by Labrador CMS