Så langt har hjemlevering hatt noen utfordringer der det ikke er noen hjemme i husstanden på leveringstidspunktet, men nå kan dette være løst, skal vi tro en pressemelding fra Kolonial.no.

— Disse nye kassene gjør at matvarene venter på deg når du kommer hjem fra jobb. Nå er det slutt på at man må være hjemme til en bestemt tid, eller vente på middagen. Gjenbrukbare kjøleelementer holder riktig temperatur for matvarene i kassen, slik som på våre hentepunkter, forteller daglig leder og gründer av Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas.

Isolert og kodelås

— Varekassen er noe så enkelt som en isolert boks med kodelås. Vi har vurdert flere tekniske løsninger som inkluderer nettoppkobling, varsling og kjøling, men her mener vi det enkle er det beste. Siden kassene er så enkle, blir det lett for andre nettleverandører å levere til den, uten teknisk integrasjon. I tillegg vil de bli så rimelige at det kan rulles i stor skala veldig raskt.

Norge er helt på toppen i Europa hva gjelder netthandel. I 2016 fikk nordmenn levert varer hjem for over 50 milliarder kroner.

— Vi er overbevist om at de fleste vil sette pris på å få varene i en kasse ved døren, snarere enn å vente hjemme på levering, eller å måtte plukke opp varene på postkontoret, avslutter Karl.

Posten Norge er positive til prosjektet

— Vi synes det er spennende at det jobbes med utvikling av konsepter for levering til slike kasser. Det kombinerer på en fin måte behov både hos konsumentene og transportørene. Vi tror også at denne typen løsninger vil kunne være med å forbedre opplevelsen av handel på nett og bidra til å øke markedet, forteller Øyvind Høgset, direktør i Posten Norge.