En av Europas store gelatin og kollagenpeptide-produsenter hold i høst et symposium med fokus på innovasjon og produktutvikling i Heidelberg, Tyskland.

«Off the Beaten Track, Inspirasjon for Bedre Mat, Ernæring og Helse», var en av paneldiskusjonene som pekte mot fagfolk fra en rekke ledende næringsmiddelfirmaer, inkludert bakesektoren, ifølge en pressemelding publisert av Worldbakers.com.

Gelatin uten stivelse

Nesten 80 delegater fra 20 land kom seg til Heidelberg for å delta på inspirerende forelesninger og lære mer om innovative produktkonsepter.

En ny prosess kalt «Fast Forward Process», gjør det mulig å produsere gelatin uten bruk av stivelse. Unngåelse av stivelse øker produkthygiene og sikkerhet, samtidig som produksjonsprosessen blir betydelig kortere.

Man viste også hvordan bioaktive kollagenpeptider kan brukes til å berike produkter: I workshopen «Beauty Bakery», lagde deltakerne mikrobølge-cupcakes og pannekaker med Verisol, samt høyproteinstenger og supper med Fortibone og Fortigel, alle kollagenpeptider fra Gelatia.

Gummifisert salami

Det var også presentasjon av flere kreative produkt- og designkonsepter ved hjelp av kollagenpeptider og gelatin. Detakerne ble invitert til å produsere forskjellige produkter selv ved hjelp av Gelita-ingredienser og kunne se, smake og føle de forskjellige egenskapene til gelatin og kollagenpeptider i forskjellige matapplikasjoner. For eksempel geléfontenen, hvor deltagerne kunne smake ”gummifisert” salami, kjeks og søtsaker, som viste gelatinens geleringsegenskaper og klebende egenskaper.