Det har vært stor interesse for nykommeren Snurr i Trondheim.
Det har vært stor interesse for nykommeren Snurr i Trondheim.

Kø for nytt bakerikonsept

Lars Lian – supergründeren i norsk bakerverden, vil sikkert noen si – gleder seg stort over at det er mulig å etablere nye virksomheter. Nå har han startet opp enda et nytt konsept.

Publisert Sist oppdatert

Det er en enkel, liten kafé med eget håndverksbakeri der vi bruker surdeig og leverer skikkelig hjemmebakst til kundene.

Lian har nå etablert Snurr café i kjøpesenteret City Lade i Trondheim.

– Håndverksbakst er en motvekt til all ferdigmaten. Det opprinnelige er kommet tilbake. Det naturlige. Det at det er bakt med smør. Kanskje det er nostalgi der, sier Lian.

En enkel, liten kafé

Den aldri hvilende 57-åringen jobber døgnet rundt. 16-17 timer i døgnet, ifølge ham selv. Han har i løpet karrieren startet opp flere titalls serveringssteder. Det har skjedd etter at han utdannet seg som baker med utgangspunkt i Erichsens Konditori – som han etter hvert først kjøpte og siden solgte tilbake til de tidligere eierne igjen i år 2000. Han er også godt kjent som gründeren av Jordbærpikene som han også har solgt til andre interessenter. Sot Bar & Burger er i tillegg et annet velkjent konsept for mange – også det «signert» Lars Lian.

Seriegründer Lars Lian har igjen etablert et nytt bakerikonsept.
Seriegründer Lars Lian har igjen etablert et nytt bakerikonsept.

– Siste kapittel er Snurr Café. Kan du si litt om konseptet?
– Det er en enkel, liten kafé med eget håndverksbakeri der vi bruker surdeig og leverer skikkelig hjemmebakst til kundene. Vi har lunsjmat og enkle varmretter i tillegg. Vi har vel åtte årsverk nå. Snurr Café er et konsept startet sammen med kompanjong Roger Torgersen, forteller Lian.

– Du er 57 år og står på «døgnet rundt». Når har du tenkte å trappe ned og pensjonere deg?
– Til jul, kanskje, ler han, men legger raskt til:

Snurr Café er foreløpig siste kapittel i Lars Lians supergründerkarriere. Om det blir flere enn én utgave av håndverksbakeriet vet han ikke ennå.
Snurr Café er foreløpig siste kapittel i Lars Lians supergründerkarriere. Om det blir flere enn én utgave av håndverksbakeriet vet han ikke ennå.

En motvekt

– Nei, jeg synes dette er artig. Det er gøy å starte nye ting. Og nå er det mer populært med håndverksbakerier enn noensinne. Det er populært for folk å kjøpe ordentlige varer.

– Hva er grunnen til det, tror du?
– Det er en motvekt til all ferdigmaten og folk er mer opptatt av transparent produksjon og ærlige produkter. Folk vil i større grad tilbake det naturlige – de vil ha den gode, ekte smaken. Utfordringen er jo da å klare å gjøre butikk ut av det.

– Det klarer tydeligvis du?
– Når du selv jobber 17 timer i døgnet så bør det jo bli noe igjen.

– Og snart er det en Snurr Café på hvert gatehjørne rundtomkring – sånn som med Jordbærpikene?
– I så fall må det tenkes helt annerledes. Det vil ikke være lønnsomt med egne bakerier overalt etter et slikt konsept, men det er alltid plass til mindre håndverksbakerier, sier Lars Lian.

Snurr Café satser på håndverksbakst.
Snurr Café satser på håndverksbakst.

 

Snurr Café i Trondheim en en liten kafé med eget håndverksbakeri.
Snurr Café i Trondheim en en liten kafé med eget håndverksbakeri.
Powered by Labrador CMS