Klart for nytt Rogalandsmesterskap

28. januar arrangeres Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer 2017.

Publisert Sist oppdatert

For tredje året på rad inviterer Stavanger og Omegn baker- og konditorlaug til mesterskap for fylkets unge bakere og konditorer.

— Rogalandsmesterskapet ble startet i 2015 fordi vi ønsker å være med på å bygge opp et konkurransemiljø i bransjen, sier Laila Pauline Helland, som sitter i styret i lauget.

Terskelen for å melde seg på konkurranser i baker- og konditorfagene har tidvis vært høy, og enkelte konkurranser har derfor hatt litt for få deltakere.

— Vårt ønske er å ufarliggjøre det å delta i konkurranser, og derfor er Rogalandsmesterskapet lagt opp som en lagkonkurranse, hvor man kan melde seg på to og to, forteller Helland.

NM-deltakere

Hun er svært fornøyd med at hele 12 lag har meldt seg på konkurransen i konditorklassen i år.

— Og så er det veldig gøy at to av dem også skal delta i NM Årets Ung Konditor i februar. Da føler jeg at vi har oppnådd noe, sier Helland.

Hun synes det er synd at det i år kun er to påmeldte i bakerklasssen, men er glad for at disse til gjengjeld er svært dedikerte.

Minimesse

Fest er tema for både bakeropppgaven og konditoroppgaven i årets konkurranse, som vil finne sted på Jåttå videregående skole.

De unge bakerne skal blant annet lage dekorbrød, vanlige brød og wienerdeig med fyll. Konditorspirene skal produsere en festkake, småkaker og tre modeller.

— I forbindelse med mesterskapet skal vi også ha en minimesse, hvor syv leverandører skal ha stand. Så det kommer til å skje litt, lover Helland.

 

 

Powered by Labrador CMS