Norges beste Sunn Mat i farta-rett må bestå av grove kornprodukter, sjømat og frukt/grønt.

Klart for NM Sunn Mat i farta

Alle bakeriutsalg som selger påsmurt har en gylden mulighet til å utmerke seg i konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Det er noe folk gjerne vil ha, så dette er virkelig bra.

NM Sunn Mat i farta (tidligere NM i Sunn Fastfood) er en konkurranse som går ut på å lage Norges beste Sunn Mat i farta-rett. Retten skal bestå av grove kornprodukter, sjømat og frukt/grønnsaker.

Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge, Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF) som sammen står bak konkurransen. Påmeldingsfristen er 1. juli, og arrangørene oppfordrer alle som serverer mat til folk i farta til å delta.

BKLF oppfordrer særlig bakerier til å delta:

– Vi mener at alle bakeriutsalg som selger påsmurt til folk i farta har en gylden mulighet til å utmerke seg i denne konkurransen, sier direktør Gunnar Bakke.

Spise #MerAv

Konkurransen skal bidra til å fremme innovative og smaksrike retter med sunne matvarer vi alle kan spise #MerAv. Årets konkurranse ble derfor lansert på #MerAv-konferansen i april.

Arrangørene påpeker at det å tilby sunn mat som folk ønsker å spise mer av, er et konkurransefortrinn. Derfor er det lurt å ta utfordringen og melde seg på NM Sunn Mat i farta.

Diplombaker i juryen

Juryen for konkurransen består av kjendiskokk og kjøkkensjef Christer Rødseth, fagsjef i Sjømat Norge, Trude Nordli og diplombaker og hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas.

– Dette blir spennende. Jeg gleder meg til å se grovere kornprodukter. Det er noe folk gjerne vil ha, så dette er virkelig bra, sier Kjetil Dale Aas i en pressemelding.

Fiskeburger med coleslaw i grovt brød er typisk sunn mat i farta. Foto: brodogkorn.no
Fiskeburger med coleslaw i grovt brød er typisk sunn mat i farta. Foto: brodogkorn.no

 

Bildene i denne artikkelen er lånt av Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Powered by Labrador CMS