Følg med på Bakeri.net for løpende oppdatering fra Nordic. Bakeri.net sender også direkte fra prisutdelingene søndag og mandag ettermiddag/kveld på facebook.

Det er 18.-20. mars i Herning, Danmark at de norske utøverne skal konkurrere om edelt metall. I 2017 tok Norges bakere gull, samt to kategorigull. Konditorene tok tre kategorigull og endte på tredje plass totalt.

I årets konkurranse stiller bakerne med følgende lag: Fredrik Lønne (Harmoni Håndverksbakeri) på baguette, kuvertbrød og brød. Yusuf Abdirahman Mohamed (Asker Produkt) skal lage søtbakst og Jonathan Burt (Tollboden) lager showpiece. For konditorene stiller Tonje Holtungen (Sjokolade Salongen)  og Thea Victoria Thoren Jensen (Vaaghals).

Siste innspurt

Jonathan Burt skal lage showpiecen og terper på montering de siste dagene før han debuterer i konkurransesammenheng.

– Det er de små detaljene som jeg nå øver på å få perfekte. De større bitene til showpiecen sitter greit, så nå ligger fokuset på å sette hele piecen sammen på en god måte, og som sagt, klare å få alle de mindre delene til å bli best mulig, forteller Jonathan Burt, debutant på Bakerlandslaget og til daglig baker hos Tollboden i Flekkefjord.

Er på riktig spor

Trener André Løvaas er optimist foran konkurransen, men forteller at de fleste som konkurrerer er uerfarne og trenger konkurransetrening.

– Er dere på riktig spor med treningen så langt?

– Ja, og vi vet hvilket spor vi skal følge. Den store forskjellen på årets konkurranse i forhold til i Stockholm, er at ingen har erfaring fra konkurranser, utenom Fredrik. Så vi tenker oss at Nordic skal være en kompetansebygger for andre internasjonale konkurranser. Men vi har likevel ambisjoner om å hevde oss, sier André Løvaas.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

– Hva skal til?

– Utrolig mye og god trening. Vi har den siste tiden lagt ned mye arbeid i å finne smaker som får dommerne til å våkne opp. Fremover nå blir det fokus på logistikk. Utøverne skal trene logistikk både i forhold til sine egen og de andres oppgaver. Jeg vil at utøverne skal være så trygge på oppgavene sine at de slipper å tenke, de skal bare gjennomføre, sier trener André Løvaas.

En av grunnene til at laget lykkes i Stockholm i fjor, var nettopp et dypt fokus på logistikken.

– Det hjelper ikke at baguetten ser fantastisk ut, hvis den er feil på vekt. Vi må være sikre på at vi legger opp løpet slik at alle produkter legges i, og tas ut av oven på riktig tidspunkt. Pluss/minus 5 gram, kan spille en rolle, forteller Løvaas.