Ivar Bakke fikk flytende sukker over seg under oppkjøring til Nordic Bakery Cup. Det så brått mørkt ut for både julebakst og julekonsert, skriver Glomdalen avis.
– Det kunne gått ille, sier konditor Ivar Bakke og ser ned på sin bandasjerte høyrearm. Hver våkne time må armens eier strekke og tøye, for å holde ny og transplantert hud fra låret både myk og smidig.

Ivar Bakke var dypt inne i en hektisk høst med band- og korøvelser til julekonserten 12. desember, når ulykken skjedde. Samtidig var han midt i innspurten med å prøve ut en veldig spektakulær brødskulptur av en ung kvinne i hvite, flagrende klær til Nordic Bakery Cup i Stockholm. Så langt kom han aldri, skriver avisen.

Kan ta et par år

– Vi koker sukkerstoffet isomalt til å lime sammen deler, kjolen, ansiktet, øyenvippene og alt sammen. Jeg sto og limte delene av kjolen sammen og så at kjelen med isomalt hadde begynt å ryke. Jeg fikk en dråpe på armen, i refleks rev jeg vekk kjelen og dro halvannen liter med flytende sukker ned over meg. I ren refleks prøvde jeg å fjerne det varme sukkeret fra armen med venstrehånda, så da brant jeg den også…

Operasjonen og hudtransplantasjonen ble foretatt på Hamar sykehus. Bakemesteren er tilbake i bakeriet etter å ha vært sykemeldt i halvannen måned. Han er halvt sykemeldt og helt til stede. Høyrearmen må stelles, smøres og trenes. De små marsipanfigurene, de fantasifulle kakene og alle de tradisjonsrike festkakene er i ferd med å flytte tilbake under glassdisken.

Ennå er det litt for tidlig å si at «hansken er kastet».
– Jeg må kanskje gå med spesialbandasjen i to år. Jeg har en fantastisk samboer som har holdt hjulene i gang hjemme mens jeg var dårlig, sier han til avisen.