I starten av april kjøpte kunden et brød av typen Holli Mølle Grovbrød hos Meny i Kristiansand. Det resulterte i tannskade og tannlegeutgifter fordi brødet inneholdt en del av en øredobb, skriver Agderposten.

Kunden klagde naturlig nok på brødet, som kom fra Bakehusets bakeri i Lillesand. Saken ble håndtert av kvalitetsleder Magnhild Feragen hos Bakehuset i Trondheim. Hun la seg helt flat i svarbrevet hun sendte kunden, og beklagde på det sterkeste, selv om feilen troligvis ikke hadde skjedd i bakeriet.

Dette tar vi svært alvorlig, og vi vil gjøre det vi kan for å finne ut av dette. Per nå er det ikke avdekket noe i vår egen produksjon som kan belyse dette. Det er strenge ordensregler i våre bakerier, og det er strengt forbudt å bære øredobb eller ha med andre ting som kan havne i produkter. På grunn av at vi ikke fant årsaken i vårt bakeri, er det sendt en henvendelse til råvareleverandørene, skriver Magnhild Feragen i brevet.

Bakehuset dekket kundens tannlegeutgift på 830 kroner, samt parkeringsavgift og antall kjørte kilometer. I tillegg fikk kunden et nytt brød av valgfri type fra Meny Torvet og en valgfri 20-biters kake fra Bakehusets konditori.