Torben Dam Krarup og Kanelsnurren kjøper bakeriet Kveitemjøl

Kjøper Oslo-bakeri og bygger nytt produksjonsbakeri

Kanelsnurren vokser videre i Oslo-området. Nå har de kjøpt Kveitemjøl og skal bygge et nytt produksjonsbakeri.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen ble nylig skrevet under, og arbeidet med å bygge et nytt produksjonsbakeri er i gang.

– Etter min mening er Nils-Olav og gjengen på Kveitemjøl blant Norges beste bakere, så da denne muligheten dukket opp, så var det naturlig å ta den, sier Torben Dam Krarup til Bakeri.net.

Siden alt er nytt, er ikke alle fremtidsplaner ennå på plass.

– Det vi vet er at Kveitemjøl og Mjøl skal bestå slik de er i dag. Fagmiljøene er så sterke at vi ønsker å dyrke disse videre, og kanskje bruke de som en intern bakeskole, hvor kompetanse kan deles. Vi tenker at mye av produktutviklingen for hele kjeden kan foregå her. Det er veldig spennende å samarbeide med disse flinke fagfolkene, forteller Dam Krarup.

Tror på videre vekst

Kanelsnurren kjøpte bakeriet Brødbakerne i 2023, og har døpt om disse til Kanelsnurren med ny produksjon og sortiment.

– Hvordan er planene fremover for både Kveitemjøl og Kanelsnurren?

– Om det kommer flere avdelinger av Mjøl eller Kveitemjøl, er ennå usikkert. Vi må lære mer om hvordan disse bakeriene fungerer, så får vi se om det dukker opp flere avdelinger når vi er klare for det. Vi har også brukt 2023 og 2024 til å bemanne opp viktige roller i administrasjonen i Kanelsnurren for å klare veksten vi er inne i, så planen er jo fremdeles vekst i de store byene i Norge.

Nytt produksjonsbakeri i Oslo

I dag har Kveitemjøl et produksjonsbakeri på Filipstadkaia hvor det produseres hovedsakelig brød til både Kveitemjøl og Mjøl. Mens produksjonsbakeriet til Kanelsnurren er i de gamle lokalene til Brødbakerne på Gjelleråsen. Nå er planen å bygge et nytt, større bakeri som kan serve alle avdelinger i Oslo-området.

– Dere planlegger et nytt produksjonsbakeri?

– Ja, det er riktig. Vi skal bygge et nytt bakeri som skal produsere for Kveitemjøl, Mjøl og Kanelsnurren i Oslo-området. Planen er å bygge et helt nytt bakeri på 2-3000 kvm, og vi ønsker å ha dette på plass innen 2025.

– Tenker du da å bruke Kanelsnurren-bakeriet i Stavanger som mal?

– I bakeriet i Stavanger er det mye som er bra, og noe jeg ville gjort annerledes hvis jeg skulle bygge i dag, men det blir nok grunnleggende slik som i Stavanger. Vi vil bygge et bakeri som fungerer best mulig for oss, sier Dam Krarup.

Gründer av Kveitemjøl, Nils-Olav Heggdalsvik.

 Fornøyd med salget

 Gründer i Kveitemjøl, Nils-Olav Heggdalsvik, er fornøyd med salget. 

– Jeg har tatt Kveitemjøl så langt som jeg klarte, og det er hyggelig at den reisen fortsetter på samme vis. Kveitemjøl og Kanelsnurren har samme tilnærming til faget, så dette er en god match, sier han til Bakeri.net.

Heggdalsvik fortsetter å jobbe i Kveitemjøl.

Powered by Labrador CMS