Sammen med sin nylig avdøde ektemann, Tore Sigernes, bygde Kikki Nilsen Hammer opp bedriften Vollen Bakeri – Kafé Oscar i Asker. Da virksomheten ble solgt til Nærbakst i 2009, fortsatte Kikki som daglig leder – en stilling hun nå fratrer, skriver Budstikka.

Kikki forteller til avisen at det er en kombinasjon av helse og økonomi som er grunnen til at hun nå gir seg etter 35 år som konditormester.

— Jeg har stått og gått syv dager i uken i 35 år i denne bransjen. Knærne er operert og jeg har fått artrose i begge føttene. Jeg synes det er beundringsverdig av folk som starter opp serveringsvirksomhet i dag. For det er tøft, du må virkelig stå på. Særlig med slike små håndverksbedrifter som det Vollen Bakeri og Kafé Oscar alltid har vært, helt siden Tore og jeg kom hit i 1987.

For to år siden la Nærbakst ned konditoriet og flyttet bakeriet til sitt eget industribakeri i Frysja i Oslo. Kikki legger ikke skjul på at dette er en medvirkende årsak til at hun gir seg.

— De skulle beholdt bakeriet. Vi har mistet flere store leveranser, og både kundene og vi savner de lokale bakervarene. Det er trist, sier hun.