Scandic Nidelven gikk i år igjen til topps i kåringen Twinings Best Breakfast, også kjent som det uoffisielle NM i frokost. Over 400 hotellfrokoster ble vurdert i kåringen.

Hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, forklarer at kontinuerlig utvikling og fornying er bakgrunnen for at hotellet har klart å vinne denne kåringen gang på gang.

– Skal man nå til topps i en kåring som dette, kreves kontinuerlig utvikling. Derfor arbeider vi hele tiden med å gjøre Norges beste frokost enda bedre. I år har vi blant annet fått en helt ny vegansk frokostbuffet, en ny og utvidet vaffelstasjon og et enda bedre tilbud i vår barista-bar. I tillegg fokuserer vi på lokale og kortreiste råvarer. Vi utvikler også våre egne produkter i samarbeid med lokale leverandører. For eksempel lanserte vi nylig et eget knekkebrød i samarbeid med Lykkemat i Selbu. Det nye knekkebrødet er laget på surdeig, svedjerug og kjerner, sier Vassdal.

Fornying hvert år

Målsetningen er minimum 30 prosent fornying hvert år, slik at gjestene hele tiden får nye og spennende frokostopplevelser. I år har også frokostsalen på Scandic Nidelven fått seg et løft.

– I år har vi fremhevet våre virkelige frokosthelter, som er alle våre fantastiske ansatte. Frokostrestauranten vår er nå prydet med bilder og beskrivelser av dem. Dermed kan gjestene våre bli enda bedre kjent med menneskene bak Norges beste frokost, sier hotelldirektøren, som understreker at han er utrolig stolt over alle sammen.

– I år kjenner jeg også at prisen varmer litt ekstra, siden vi har mange nye ansatte på teamet, inkludert ny frokostansvarlig, ny kjøkkensjef og ny sjef for mat og drikke. Jeg tror at kombinasjonen av nye krefter og våre erfarne frokosthelter, har løftet oss til nye høyder – både når det gjelder service og utvikling, sier Vassdal.

Ung kjøkkensjef

Den nye kjøkkensjefen, Martin Trana Flak, er bare 25 år gammel, og det gjør ham til tidenes yngste kjøkkensjef på Scandic Nidelven.

– Det er først og fremst en ære å få jobbe med Norges beste frokost. Det er utrolig inspirerende å få jobbe i en hotellkjede der frokostkulturen er så sterk, og med et team som er så fremoverlent og lidenskapelig opptatt av god frokost. Jeg elsker å ha kontakt med alle de flotte leverandørene våre som gjør det mulig å holde på med frokost på dette nivået. Det beste med jobben er nok likevel alle de gode samtalene med gjestene våre ved Nidelven, forteller Flak i en pressemelding.

Flere i kjeden

Scandic Nidelven er heller ikke det eneste hotellet i kjeden som serverer veldig god frokost.

– Med ti fylkesvinnere og fem finalister i årets konkurranse, serverer Scandic best frokost flest steder i landet. Det sier noe om den sterke frokostkulturen vi har i kjeden, uttaler Helene Skjenneberg, som er direktør for mat og drikke i Scandic.