Kanelsnurren AS har kjøpt opp Brødbakerne AS og Kaffehuset Steam AS. Det bekrefter daglig leder i Kanelsnurren, Torben Dam Krarup, overfor Bakeri.net.

Det nye oppkjøpet gir Kanelsnurren tilgang til kaféutsalg i Østbanehallen i Oslo sentrum, på kjøpesenteret CC Vest i Oslo, på Skøyen i Oslo, på Jar i Bærum, på Bekkestua i Bærum samt på Gjelleråsen i Nittedal, der det også er et stort produksjonslokale.

– Det var litt tilfeldig at jeg kom i snakk med Michael i Brødbakerne. Jeg spurte ham om de var interessert i å være med på noe større, og det var de, forteller Krarup til Bakeri.net.

Michael Hyldgaard Pedersen er styreleder i Brødbakerne. Han er broren til Jesper Hyldgaard Pedersen som startet Brødbakerne sammen med Jean Louis Monteil i 2007. I januar i fjor kjøpte Brødbakerne opp Kaffehuset Steam, som består av tre utsalg i Oslo-området og to i Stavanger-området.

Oppe i 26-27 utsalg

Etter oppkjøpet av Brødbakerne og Kaffehuset Steam er Kanelsnurren blitt en kjede med 26 eller 27 utsalg, ifølge Torben Dam Krarup.

Han startet Kanelsnurren i Stavanger i 2013, sammen med sin kone, Lærke Olesen. I 2018 solgte de 60 prosent av aksjene i selskapet til Øgreid-familien som forvalter en formue på over to milliarder kroner. Øgreid-familien ønsker å investere opp mot 100 millioner kroner i Kanelsnurren for å gjøre den til en nasjonal kjede.

Les også: Lie Nielsen kjøpt opp av Kanelsnurren

Målet er 60 utsalg

Tidligere var målet å åpne 30-40 Kanelsnurren-utsalg over hele landet i løpet av en syvårsperiode.

– Nå har vi utvidet den ambisjonen litt, blant annet fordi vi ser et enormt potensial på Østlandet. Den nye planen er at Kanelsnurren skal bestå av rundt 60 utsalg innen fem år, forteller Krarup.

For Kanelsnurren er det de største byene i landet som gjelder, men også steder som ligger i nærheten av en stor by.

– På Østlandet er det mange forsteder til Oslo som er interessante for oss, slik som Jessheim og Lørenskog, sier han.

Torben Krarup er gründer av bakerikjeden Kanelsnurren som har mål om å vokse til 60 utsalg.

Torben Krarup er gründer av bakerikjeden Kanelsnurren som har mål om å vokse til 60 utsalg.

Foto: Oddbjørn Roksvaag, Vest Vind Media