Marthe Kilen var inntil nylig utøver på Konditorlandslaget.

– Jeg holder på å bli gal!

Marthe Kilen (35) tenker på NM i konditorkunst døgnet rundt.

Publisert

Nå står jeg og øver hver dag og natt.

Konditorfaget er Marthe Kilens store lidenskap, men hun er glad for å ha kokkeutdanning i tillegg.

– Jeg begynte med å ta kokkefagbrevet, og det er en erfaring jeg ikke ville vært foruten. Man lærer en helt annen måte å jobbe på, forteller Kilen, som har drevet for seg selv de siste ti årene.

Bedriften hennes heter Fru Nelik og tilbyr mange ulike kaker og andre godsaker, som fudge, marengs og konfekt. I fjor ble marengsen Smellkyss fra Fru Nelik kåret til Årets Søtsak under Trøndersk Matfestival.

NM i konditorkunst 2023

  • arrangeres av Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) på messen Umami Arena
  • går av stabelen torsdag 16. februar fra kl. 10 til kl. 16:30
  • har "eventyr" som tema og omfatter tre hovedoppgaver: Sjokoladekonfekt, hovedkake og showpiece
  • skal bedømmes av Knut Harald Sørdal (hoveddommer), Tonje Holtungen, Hege Andersen og Cathrine Nilsen (assistentdommer)
  • står mellom seks finalister som er plukket ut av dommerpanelet: Henrik Falkensten (Britannia, Trondheim), Marthe Kilen (Fru Nelik, Rissa), Pascal Monet (Grand Hotel, Oslo), Rikke Sandanger Rosnes, (Stavanger Conditori, Stavanger), Malin Heggland Skagen (Vaaghals, Oslo) og Caroline Mo Vik (Thon Hotel, Sandven)
  • premieres med medalje, 10.000 kroner, tittelen Årets Konditor 2023, plass på Konditorlandslaget og muligheten til å representere Norge i internasjonale konkurranser

–Det var kjempegøy å vinne, sier Kilen, som inntil nylig også var utøver på Konditorlandslaget.

– Der var det mye snakk om konkurranser, og derfor ble jeg inspirert til å melde meg på NM i konditorkunst. Det blir spennende å se om jeg kan måle meg med resten av deltakerne, eller om jeg er helt bak mål, sier hun.

– Hvordan forbereder du deg til konkurransen?

– Nå står jeg og øver hver dag og natt, så jeg holder på å bli gal i hodet! Jeg sover nesten ikke, for jeg tenker på konkurransen hele tiden, ler hun.

– Det høres slitsomt ut?

– Ja, jeg synes det er overraskende hardt, men det blir desto mer spennende å se resultatet. Jeg er veldig spent på dette her, innrømmer Kilen.

– Hva tenker du om temaet for NM i konditorkunst?

– Jeg tenker at det er et godt tema, for det er jo så mye å velge mellom innen eventyr. En annen fordel med eventyr, er at alt er lov og alt kan skje. Det finnes ingen grenser.

– Hvor henter du inspirasjon til arbeidet?

– Jeg kan finne inspirasjon i alt og alle rundt meg. Når jeg reiser eller oppsøker nye steder tar jeg alltid en titt på utvalget i konditorhyllene. Jeg følger også med i sosiale medier som Instagram og Pinterest, forteller Kilen.

 

Powered by Labrador CMS