Geir Voll i Romsøes Conditori smiler igjen etter tøffe måneder der han en stund fryktet at livsverket ville gå i knas.

– Jeg hadde gjort det samme om igjen

– Jeg hadde helt sikkert gjort akkurat det samme om igjen om jeg hadde vært ung og skulle velge fag i dag, sier Geir Voll.

Publisert

Vi skal stå på videre, og være optimistiske.

Geir Voll (70) er en «grand old man» i faget som han har vært i siden han som 16-åring startet i lære, nettopp hos Romsøes Conditori. Han er godt kjent, ikke bare i Stavanger, men i hele bransjen. Og enn så lenge er han fortsatt med, selv om sønnen Anders (43) tar over stadig flere oppgaver i bedriften.

Startet tidlig

«Romsøes Conditori er et tradisjonsrikt og familiedrevet håndverksbakeri og et av Stavangers eldste konditorier», heter det på hjemmesiden. Og Geir Voll er absolutt en tradisjonsbærer av rang.

Men hvem er så sjefen sjøl? Og hvordan kom han inn i faget?

Geir Voll smiler:

– Det er et godt spørsmål! Jeg fikk tidlig interesse for matfaget, og søkte på yrkesskolen i Stavanger. Allerede da jeg var 16 gikk jeg i lære hos Romsøes, og siden har jeg vært her!

Det var Terje Romsøe og familien som drev det den gangen.

I dag er det du som er sjefen?

– Etter få år ble jeg spurt om jeg ville overta produksjonen sammen med en kollega. Det gikk bra og vi jobbet sammen i mange år, mens Terje hadde ansvaret for butikkene. Etterhvert kjøpte vi oss inn i butikkene. For en del år siden valgte kollegaen min å pensjonere seg. Da fikk jeg ansvar for produksjonen alene, før jeg fikk hjelp av sønnen min Anders, forteller Geir.

Alltid engasjert

For åtte år siden ville Terje Romsøe trekke seg tilbake, og Geir Voll kjøpte opp de resterende aksjene i firmaet. Med hjelp av sønnen Anders tok de gradvis over styringen av butikkene.

– I dag er Anders i ferd med å overta, så jeg får begynne å tenke på å gi meg, ler Geir.

Om ikke altfor lenge blir han 71, men har det fortsatt veldig trivelig på jobb. Og engasjementet er der:

– Vi driver fem egne utsalg og leverer til en rekke andre og kantiner. Vi har en omsetning i butikkene på rundt 20 millioner kroner og cirka 15 millioner i produksjonen.

– Du har alltid vært engasjert i faget?

– Jeg er selv konditor og har vært i lauget hele tiden, og var formann i en periode. Jeg har også sittet i styret før sammenslåingen til BKLF; den gang var det egne landsforeninger for begge fagene.

Hva gjør Geir Voll «på privaten»?

– Nei, det er ikke mye! Det går masse i bakeri-snakk med familien. Nå er også min kone Rita engasjert i butikkene. Datteren vår er fysioterapeut, så hun kan vi gå til om vi får problemer fordi vi jobber for mye!

Hva tenker du om de urolige tidene vi opplever nå?

Geir Voll blir tankefull:

Vi er ikke alene

– Jeg hadde ikke trodd vi skulle oppleve en så urolig tid. Situasjonen er bekymringsfull, sier han og legger til:

– Vi hadde nedstengninger under pandemien, men vi klarte oss godt gjennom den takket være at vi rasjonaliserte en del av produksjonen. Vi har et stort kjøkken på Forus der vi blant annet produserer påsmurt. Dermed blir driften effektivisert, og vi unngår matsvinn.

Det er tunge tider?

– Vi klarer oss, men det er tøffe tider. Vi må sette investeringer i bero. Alt er usikkert for tiden – i hele samfunnet, men jeg har tro på fremtiden! Nå kommer jula og det vil forhåpentligvis bli en god tid! Men vi vet ikke hvordan kjøpemønsteret blir fremover, med tanke på renteoppgang og inflasjon, sier Geir Voll.

– Råvareprisene stiger også?

– Ja, i likhet med alt annet! Det er tøft, men det rammer alle bransjer, så vi er ikke alene!

Bransjen overlever?

– Ja, bransjen overlever! Brød må vi ha. Vi skal stå på videre, og være optimistiske, sier Geir Voll som ikke skygger banen på grunn av vanskelige tider, men får avbrekk fra den travle hverdagen på hytta og ved å være ute i naturen:

– Jeg går litt tur, men liker godt å jobbe og være til nytte. Hos Romsøes har jeg masse gode kollegaer, og i lauget har vi et kjempegodt samarbeid. Så jeg er veldig fornøyd med valget jeg tok som 16-åring, smiler Geir Voll.

Powered by Labrador CMS