Mor og datter holder en bok.
Sissel Lovise Blomsø (til høyre) har skrevet bok om eget bakeri sammen med datteren Silje. På kvinnedagen løftes Sissel Lovise Blomsø som en av foregangskvinnene i Harstad gjennom tidende.

– Jeg ble veldig overveldet, rørt, ydmyk og litt stolt

Sissel Lovise Blomsø (77) i Blomsø Bakeri & Konditori trekkes frem som én av 21 kvinner som har hatt stor betydning for Harstads utvikling. Selv var hun intetanende om kåringen til hun åpnet dagens avis. 

Publisert Sist oppdatert

På kvinnedagen 8. mars har Harstad Tidende valgt å sette søkelys på noen av kvinnene som har hatt stor betydning for byens utvikling.

Harstad har vært heldig som har hatt svært mange dyktige kvinner som har skjøvet byen fremover til det den er i dag. Det har vært innen politikk, offentlig sektor og næringsliv, skriver avisen som har lagt ned et stort detektivarbeid for å finne fram til flere av kvinnene siden det finnes lite skriftlig materiale. De står ofte ikke i bøker og historikerne har ikke hatt fokus på dem, for det er mennene det er skrevet om. Lokalavisen har brukt internett, snakket med folk og lett i sine egne arkiver. 

Totalt har de plukket ut 21 kvinner som har hatt stor betydning for utviklingen av byen opp gjennom historien. På denne ærefulle lista står også Sissel Lovise Blomsø i Harstadbotn Bakeri & Konditori, som nå har skiftet navn til Blomsø Bakeri & Konditori.

Aldeles overveldet 

For Sissel selv kom artikkelen i Harstad Tidende som en stor overraskelse. Hun hadde ikke hørt noe om dette i forkant og ble tatt på senga da hun åpnet dagens avis. 

– Jeg ble aldeles overveldet da jeg leste den artikkelen. Jeg ble både rørt og ydmyk, og litt stolt også, sier hun til Bakeri.net.

– Du er i godt selskap blant 20 andre her?

–  Ja, er det rart at jeg fikk ordentlig sjokk og ble overveldet? Men det var et gledelig sjokk. De fleste på listen har jeg enten hørt om eller vet hvem er. Det var veldig moro å bli nevnt i denne sammenhengen, sier Sissel Lovise Blomsø.

Bakeriet overtok hun sammen med mannen etter sine foreldre i 1984 og drev det til 2015, da barna overtok familiebedriften. De hadde bakeri og utsalg i Harstadbotn og et spisested i sentrum. I dag er bedriften medeier i byens nyeste bakeri. Hun hadde i alle år ansvaret for butikken og personalet. Ekteparet bygde opp en solid bedrift. Hun har tre barn.

Fortsatt innom på jobb

Selv om Sissel har overlatt driften av bakeriet til sine to døtre, er hun fortsatt innom og gjør litt forefallende ting.

– Jeg er i alle fall innom annenhver dag. Jeg har jo jobbet der siden 1958. Mange som jobber der har jeg jobbet sammen med i flere tiår, så det er veldig kjekt å være innom bakeriet.

– Gjennom mine år på bakeriet har jeg opplevd veldig mye. Jeg har blitt kjent med kolleger over hele landet og blitt kjent med lokalbefolkningen i byen. Sammen med min datter Silje skrev jeg også en bok om bakeriutviklingen fra tidligere år i Harstad og frem til nå, sier en  Sissel Lovise Blomsø som fikk en veldig hyggelig start på årets kvinnedag.

Powered by Labrador CMS