Ukebladet Allers har kåret Kai Shun Classic til den beste brødkniven i en test av tolv brødkniver i ulike prisklasser. Det er baker og eier av surdeigsbakeriet Ille Brød, Martin Fjeld, som har vurdert knivene for Allers.

Fjeld testet knivene på tre ulike brød, og fikk seg noen overraskelser underveis. For selv om én og én kniv kunne kjennes grei ut, bleknet de fleste av dem raskt i sammenligning med den aller beste.

Brødkniven Shun Classic fra japanske Kai sto til slutt igjen som den ubestridte vinneren, selv om den også var testens dyreste med en prislapp på 2048 kroner. Knivseggen er 22 centimeter lang – en fin lengde, ifølge Fjeld, som ellers skryter av at vinnerkniven «ligger lett og godt i hånden og har et glatt og lekkert håndtak i polert ibenholt».

– Her er det kvalitet i alle ledd! Dette er den best balanserte kniven, og den glir igjennom brødene som en kniv i romtemperert smør. Dette er en fantastisk kniv det er verdt å legge penger i, konkluderer Fjeld.

For dem som ikke ønsker å bruke over 2000 kroner på en brødkniv, anbefaler Fjeld Ikeas brødkniv 365 +. Denne kniven til bare 229 kroner ble testens budsjettvinner.