Sterk prestasjon av det norske laget i Coupe du Monde de la Boulangerie 2022. Fra venstre Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng, Remy Corbet og trener Kjetil Dale Aas.

Jakter nye talenter

Baker- og Konditorlandslaget er for tiden på jakt etter nye talenter. I 2023 blir det flere viktige konkurranser og laget må utvides.

Publisert

Vi ønsker å delta på enda flere konkurranser, men det avhenger ikke minst av hvilke utøvere vi har på laget for neste år.

Etter en formidabel bronse i Coupe du Monde de la Boulangerie, har det åpnet seg flere spennende muligheter og konkurranser for Baker- og Konditorlandslaget.

–  Vi er invitert til å delta i både Nordic bakery and pastry cup (Nordisk) med begge lagene, iba med begge lagene i tillegg til flere andre store internasjonale konkurranser. Dermed vil 2023 bli et svært hektisk år for Baker- og Konditorlandslaget (BKL). Det gjør at vi nå leter nå etter flere deltagere – både for å styrke laget, men også for å styrke administrasjonen og trenerteamet, sier hovedtrenertrener Kjetil Dale Aas.

Søker flere landslagskonditorer

Konditorlaget skal være med i Nordic bakery and pastry cup. Der er ambisjonen at laget skal ta gull. For å klare det må vi laget styrkes med flere dyktige og dedikerte utøvere på laget.

– Konditorene har mange nye på laget og det vil bli et travelt år med all trening og konkurranse. I 2022 har vi lagt et svært godt grunnlag og har fått inn svært mange dyktige konditorer. Disse håper og tror vi skal kunne levere godt i konkurranser fremover. Men med alle konkurransene vi skal på i 2023, så vil vi trenge enda flere konditorer og rekrutter på laget. Vi håper vi kan finne noen konditorer med noe erfaring, stor faginteresse og konkurranseerfaring som kan tre inn og bidra i 2023, sier Dale Aas og fortsetter:

– Vi er spesielt ute etter noen som kan sjokolade og showpiece. Og om noen er flink på is, så ønsker vi også at de tar kontakt.

Kjetil Dale Aas forteller om høye ambisjoner om konkurransedeltakelse i 2023. Derfor går de ut og søker flere talenter som vil prøve seg på laget.
Kjetil Dale Aas forteller om høye ambisjoner om konkurransedeltakelse i 2023. Derfor går de ut og søker flere talenter som vil prøve seg på laget.

Søker flere landslagsbakere

Bakerne skal på flere store konkurranser til neste år som vil kreve store mengder trening. De har også behov for å øke antall deltakere. Om laget ikke får inn flere utøvere vil man måtte prioritere hvilke konkurranser laget skal delta i.

– Bakerlaget får flere viktige konkurranser i 2023. I etterkant av bronsen i Coupe du Monde de la Boulangerie har vi fått tilbud om å delta i flere svært spennende konkurranser, både i Europa, men også på andre kontinenter. Vi er nå i en diskusjonsfase på hvilke vi ønsker og kan delta på.

– Vi ønsker å delta på enda flere konkurranser, men det avhenger ikke minst av hvilke utøvere vi har på laget for neste år. Vi har et utrolig sterkt og sammensveiset lag nå som vi ønsker byge videre på. Derfor trenger vi flere bakere inn på laget slik at vi kan delta i flere konkurranser.

Kvalifisert til iba 2023

En periode var det meningen at BKL skulle bruke Nordic bakery and pastry cup som en konkurransearena for gi de minst erfarne konkurransetrening, men det ser også ut til å endre seg og bli en prioritert oppgave for begge lagene.

– I og med at seier i Nordisk tidligere har gitt direkte kvalifisering til iba UIBC-cup, så ønsker jeg at vi skal satse på disse konkurransene også. Vi får se hvordan vi prioriterer og hvem vi vil sende til Sverige. I tillegg har begge lagene fått invitasjonen til iba og her vi delta i 2023. Dette betyr igjen at vi må ha flere deltakere som kan konkurrere på et godt nivå, da vi med all sannsynlighet må bruke forskjellige folk i Nordisk og iba 2023, sier Dale Aas.

Er det deg Kjetil Dale Aas snakker om? Eller kjenner du en baker eller konditor med godt faglig nivå og stor interesse?

Ta kontakt med Kjetil Dale Aas på 404 00 444 eller på epost kda@bakerkonditor.no

Powered by Labrador CMS