De siste årene har Ivar Bakke drevet konditoriet og bakeriet sitt, Ivar The Cakemaker AS, i kjelleren til Gårdsmatutsalget på Flisa. Men da samarbeidet med huseieren her tok slutt, flyttet han i vinter inn i midlertidige lokaler på Heia Hotell i Våler. Bakke gjorde det samtidig klart at han skulle tilbake til Flisa på et senere tidspunkt, og nylig ble det kjent at han har fått ny jobb i Atico AS. Dette er en kommunal bedrift som tilbyr en rekke arbeidsmarkedstiltak rettet mot mennesker som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet.

Nå skal Atico AS, eller SolungMat & The Cakemakers som avdelingen heter, bygge et splitter nytt bakeri som antas å få en prislapp på én million kroner. Bedriften driver allerede med catering, og derfor var det et ønske om å utvide denne delen av virksomheten med mer baking. Bakke har fått jobben med å lede det nye bakeriet, og han er allerede godt i gang med planleggingen.

– Det skal bli et helt nytt og moderne håndverksbakeri og konditori. Planen er å bygge det opp i løpet av sommeren og starte opp for fullt fra høsten. Dette blir veldig spennende, sier Bakke til Bakeri.net.

Også nettbutikk

Han forklarer at han nå jobber cirka én dag i uken med det nye bakeriet, samt utvikling av SolungMat & The Cakemakers-nettbutikk, der kundene skal få mulighet til å sikre seg både middag og kake til kaffen med noen enkle tastetrykk. Resten av tiden bruker han på bestillingskaker og spesialkaker i sin egen virksomhet, Ivar The Cakemaker. Når det nye bakeriet er klart, går han 100 prosent inn i Atico AS, og som ansatt der kommer han til å få en ny arbeidshverdag.

– Jeg går fra å være en som driver alene, til å få en stor organisasjon i ryggen. Det betyr mindre papirarbeid og mer tid til å konsentrere seg om baking, produktutvikling og opplæring av de ansatte, sier Bakke, som gjennom sine 16 år i faget har vært fagansvarlig for syv lærlinger i baker- og konditorfag – alle med bestått svenneprøve.

Meningsfylt arbeid

Nå ser han frem til å lære opp enda flere.

–  Jeg skal bidra til å gi andre mennesker arbeid og mestringsfølelse. Dermed kommer jeg til å få en veldig meningsfull arbeidshverdag, så dette gleder jeg meg til, sier Bakke.

Gleder seg gjør også daglig leder ved Atico, Andor Tellefsen, som føler han har gjort et kupp.

–  Vi jubler over å ha fått Ivar Bakke og hans bakeferdigheter med på laget, sier han til lokalavisen Østlendingen.

På Instagram-profilen @solungmat_thecakemakers kan du følge utviklingen av det nye bakeriet på Flisa.