Konkurransen arrangeres av iSolør.no og SolørRadioen og ble vunnet av Camilla Bækkevold.  I år ble konkurransen arrangert i samarbeid med SolungMat & The Cakemakers, og konditor Ivar Bakke, som drar på hjemmebesøk hos vinneren for å bake julebakst.

Årets vinner ble altså Camilla Bækkevold, som svarte i konkurransen at hennes favorittjulekake var brune pinner. Bækkevold vant julekaker verdt om lag 2000 kroner. Bakedagen sammen med Ivar Bakke ble lagt til Nordhagen barnehage, hvor sønnen til Bækkevold, Lias Østlie (3) går. Hele 2016-kullet ble invitert med på bakingen.

– Jeg baker brune pinner og pepperkaker selv før jul, men ellers blir det ikke så mye baking. Det å vinne denne konkurransen var veldig fint. Da er julebaksten sikret for i år, sa Bækkevold til Isolør.no.

Camilla Bækkevold inviterte hele 2016-kullet i Nordhagen barnehage på baking da hun vant årets julebakstkonkurranse. Fra venstre Victoria Amundsen, Maja Gundersen, Ivar Bakke, Camilla Bækkevold, Lias Østlie, Filip Gdal og Iben Furuknap Tøråsen. Adrian Riise Amundrud var opptatt med andre ting da bildet ble tatt.

Camilla Bækkevold inviterte hele 2016-kullet i Nordhagen barnehage på baking da hun vant årets julebakstkonkurranse. Fra venstre Victoria Amundsen, Maja Gundersen, Ivar Bakke, Camilla Bækkevold, Lias Østlie, Filip Gdal og Iben Furuknap Tøråsen. Adrian Riise Amundrud var opptatt med andre ting da bildet ble tatt.

Foto: Bjørn-Martin Brandett, Isolør.no

Har fått av familien før

Tidligere har hun fått en del julekaker fra andre i familien som baker, men denne julen kan de invitere familien til dekket bord. I tillegg til julekaker fikk Bækkevold et gavekort på 1000 kroner som kan brukes til andre varer hos SolungMat & The Cakemakers.

– Nå skal vi teste markedet litt hjemme i år med mer julekaker enn normalt. Kanskje trapper vi opp og baker mer selv neste år, sa Camilla.

I Nordhagen barnehage ble det bakt berlinerkranser, brune pinner og pepperkaker. 7 barn fra 2016-kullet var med på bakingen, og Lias syns det var fint å få flere i barnehagen med på bakingen. Av de medbrakte gevinstene syns han marsipangrisene var særlig fascinerende.

 

Travel tid nå

Ivar Bakke går nå mot en travel tid i det nye bakeriet på Sundmoen, og bakere over hele landet merker det samme trøkket mot jul. Folk er ikke like ivrige på å bake selv som de var før.

– Det er mange som benytter anledningen til å kjøpe pakker med ferdig julebakst. Det er en slik pakke som vinneren av konkurransen får også. Den inneholder smultringer, goro, brune pinner, kransekakestenger, kokostopper, bordstabel, pepperkaker, berlinerkranser og kanskje noen overraskelser, smiler Ivar Bakke.