Tre hvite tallerkener med kjøttkaker, fiskeboller og kotelett,
Ikke lett å se at "koteletten" til venstre er en kake bakt av Ivar Bakke og hans team i SolungMat & The Cakemakers. Retten består av punsjeruller "utkledd" som saltbakte amadinepoteter, brunsaus av sjokoladeganach, rødkål av kandiserte epler og kotelett laget med sjokoladebunner, smørkrem og marsipantrekk.

Ivar Bakke baker til TV-program:
Ser du hvilken av disse som er en kake?

SolungMat & The Cakemakers med Ivar Bakke i spissen har virkelig fått bryne seg den siste tiden. De er engasjert av TVNorge for å lage kaker med et utseende som skal lure deltakerne i programmet.

Her fikk deltakerne noe å bryne seg på i "skinnet bedrar".

I programmet «Skinnet bedrar» på TVNorge får et rullerende humoristpanel testet hvor gode de er på å avsløre bløffmakere. De skal vurdere tre personer som hevder å ha ulike roller eller talenter, og de må gjette på hvem som snakker sant og hvem som forsøker å lure dem.

Ivar Bakke var ikke vanskelig å be når henvendelsen kom.

– Jeg fikk en telefon fra et produksjonsselskapet Nordisk Banijay i Oslo som skulle produsere «Skinnet bedrar» for TVNorge, med Ronny Brede Aase som programleder. De var ute etter kaker som skulle ligne mest mulig på alt annet enn kake, sier Ivar Bakke.

– Jeg har jo så klart sett alt av bakeprogrammer som kan streames. «Is is cake» er et av disse, der deltakerne skal gjette hva som er kake eller gjenstand, for så å konkurrere om å bake tilsvarende kaker. Det er klart det klør litt i fingrene når en sitter og ser på noe sånt, så da jeg fikk telefonen fra Nordisk Banijay var jeg ikke i tvil om at dette var noe vi ville være med på.

– Vi lagde noen testkaker og sendte innover med budbil. Kakene ble godt tatt imot og da fikk da bestilling på kaker til fire forskjellige innspilninger, sier Bakke.

I programmet «Skinnet bedrar» på TVNorge får et rullerende humoristpanel testet hvor gode de er på å avsløre bløffmakere. Her smaker de på Ivar Bakkes kotelett som viser seg å være en sjokoladekake.

Utfordrende

Her skal kaker ligne på noe annet enn nettopp kake. Det har gitt Ivar og hans hjelpere utfordringer på løpende bånd.

Stein på et bord.
Denne steinen ble gjenskapt til kake.

– Den mest utfordrende kaka var den første til å bli vist på TV. Det var ei kake som skulle se ut som en stein, i størrelse med en fotball. Vi kjørte en liten brainstorming på jobb - jeg fant en stein hjemme i hagen, testbakte, støpte, smakte, lakkerte, modellerte og finpusset så kaka skulle se mest mulig ut som steinen, men måtte være herlig myk og søt på innsiden.

– På TV-settet ble kaka vår satt ved siden av to gråsteiner, så det var ikke bare lett å lure panelet som skulle vurdere hva som var stein og hva som var kake, men vi klarte å lure noen.

– Den andre kaken som ble vist var middagstallerken. Her satte vi cateringavdelingen i sving som laget den ekte middagsmaten, mens bakeriet sto for den søte retten som bare skulle se ut som middag. Vi lagde en type punsjeruller utkledd som saltbakte amadinepoteter, brunsaus av sjokoladeganach, rødkål av kandiserte epler og kotelett laget med sjokoladebunner, smørkrem og marsipantrekk.

– Det er fortsatt to kakeoppdrag igjen til å bli vist på TV, vi er spente på hvordan disse vil bli tatt imot, sier Ivar Bakke.

«Skinnet bedrar» kan du se på TV Norge tirsdager klokka 20.30 eller på Discovery Plus.

Ivar Bakke synes oppgaven for TVNorge har vært veldig spennende og moro.

Om Atico og SolungMat & The Cakemakers

Atico er en arbeids- og inkluderingsbedrift som produserer kvalitetshåndverk. Her lages det kjøkken- og baderomsinnredninger fra bunnen av, i tillegg til at de videreforedler tre, kapper, pakker i sekker og selger. Ivar Bakke jobber i avdelingen SolungMat & The Cakemakers som har eget kjøkken, bakeri og konditori og bakeriutsalg.

Powered by Labrador CMS