I dag torsdag er det for fjerde gang klart for Møllerens Inspirasjonsdag. Navn fra inn- og utland står på talerlista; foredragsholdere som skal bidra til å øke nysgjerrigheten og gi inspirasjon til deltagere fra alle kanaler i bransjen.

 – Vi er veldig glad for at vi har klart å etablere denne dagen blant bransjekolleger. Det ser for oss ut som dette er noe folk ønsker å være med på, og det er bra. Vi jobber hardt med programmet som skal treffe bredt hvert år, sier Elisabeth Viken Klokkervold, salgsdirektør Bakeri og Industri i Norgesmøllene og vert for dagen.

Vil være aktuelle

Temaet i år er oppmerksomhet og påvirkning.

 – Vi passer på å holde programmet spennende og aktuelt, dette er tross alt en inspirasjonsdag. Vi skal ikke låse oss fast i et mønster og bli statiske, det er viktig at vi kan presentere foredragsholdere som tar pulsen på den aktuelle tematikken.

– Det kommer interessante folk som skal fortelle om tiltak de har gjort for å snu etablerte trender. I fjor hadde vi for eksempel Edgars Bakeri her og i år skal PU- og markedsdirektør, Kari Wulf, i Baker Brun snakke om posisjonering i et marked som stadig endrer seg.

Stor interesse

– Det ligger an til rundt 140 påmeldte deltagere på inspirasjonsdagen, samme antall som i 2017. Middagen på kvelden, hvor Møllerens Inspirasjonspris skal deles ut, er fullbooket og der er det nå venteliste for å delta. Det er fortsatt plasser igjen på dagtid, så grip sjansen å meld deg på. Dato for Inspirasjonsdagen 2019 er allerede satt, så dette er en dag vi vil satse på fremover, forteller Viken Klokkervold.

Hvordan skille seg ut?

– Jeg tror årets program vil være spennende for alle. Vi skal for eksempel ha Lars Lian og Mikael Svensson på scenen for å snakke om nye konsepter, hvordan man kan skille seg ut, skape unik identitet og hvordan de forstår hva kundene vil ha. Louise Byg Kongsholm, trendforsker og adm. direktør i PEJ Gruppen skal fortelle om forbrukeradferd og mat- og retailtrender. Eirik Norman Hansen skal snakke om digitalisering og kundens opplevelse, han tar også med seg en robot. Vi skal få høre om nysatsinger og nytenking.

– Så vil jeg oppfordre alle deltagere til å mingle med sine bransjekolleger. Det er også verdifullt og kunne stoppe opp en dag og hente fornyet inspirasjon og være nysgjerrig på hvordan andre gjør ting og lykkes. Vi ønsker at den gode praten skal gå fra morgen til sen kveld denne dagen og benytt muligheten som denne dagen gir, sier Elisabeth Viken Klokkervold, som gleder seg stort til inspirasjonsdagen i morgen.