Fredag 13. april avholder BKLF sin årlige generalforsamling på Gardermoen. Her skal det velges ny president, ny visepresident, to nye styremedlemmer og to nye varamedlemmer.

Valgkomiteen, som har bestått av Morten Samson, Bernt Lie Nielsen og Vidar Wiik, har innstilt nåværende visepresident Ole John Berntsen (Naustdal Dampbakeri AS) som ny president og Carl Fredrik Samson (W.B. Samson) som ny visepresident. Svein Tinnen (Kløverbakeriet AS) og Øyvind Lofthus (Åpent Bakeri AS) er foreslått som nye styremedlemmer, mens Kristian Wiik (Tromsø Bakeri AS) og Peder Jørgensen (Baker Jørgensen) er foreslått som nye varamedlemmer.

— De som nå går ut av styret har enten sittet i mange år eller sagt nei til gjenvalg, så dette er en naturlig utskiftning. Det er hyggelig at det kommer en del yngre personer inn i styret. Jeg mener det er viktig at vi som har vært med lenge, ikke biter oss fast. Neste generasjon må få komme inn og bidra mens de fortsatt har «guts» og pågangsmot, sier valgkomiteens leder, Morten Samson til Bakeri.net.

Naturlig valg

Han forteller at valgkomiteen fikk inn mange forslag til hvem som burde bli ny president.

— Etter å ha gått igjennom forslagene spurte vi en del av dem om de kunne tenke seg å overta etter Axel Brun. Valget av Ole John Berntsen var egentlig ganske naturlig, i og med at han har vært visepresident i flere år nå, sier Samson.

Velges for ett år

Nåværende president Axel Brun har sittet i seks år. Presidenten og varamedlemmene velges for ett år av gangen, mens visepresident og vanlige styremedlemmer blir valgt for to år.

Tre av styremedlemmene velges annen hvert år (oddetall-år). Rune Valestrand (Fiskå Bakeri AS), Stein Olsen (Haugli Bakeri AS) og Therese Hansen (Lakselv Bakeri AS) er ikke på valg dette året.