Produktet er klart til bruk rett fra pakken og holder til tre brød.

– Dette er et tilbud til hjemmebakerne som er interessert i surdeig, men som kanskje ikke har tid til å lage sin egen. Vi ser et stort engasjement hos forbruker og det er en økende interesse for surdeig og bakervarer med surdeig, forteller Monica Langeland, produktsjef dagligvare i Idun til Bakeri.net.

Det ble også gjort et forsøk for noen år tilbake med bakeklar surdeig i butikk, men det solgte ikke så bra.

Riktig timing

– Dette er første gang vi i Idun lanserer en aktiv surdeig rettet mot forbruker. Vi mener tiden er riktig nå, det er mye buzz om surdeig på sosiale medier og nettforum. Flere bakerier enn før har bakervarer med surdeig til salgs, dagligvarebutikkene har surdeigsprodukter og vi mener at timingen for denne lanseringen er riktig. Vi håper og tror at dette blir et spennende tilskudd til de som liker å bake sine egne brød, sier Langeland.

Aktiv surdeig

Surdeigen Idun lanserte 15. februar, er en aktiv deig og den kan mates og lagres hjemme.

– Dette er et kvalitetsprodukt som fint kan brukes som en base for de som ønsker å holde liv i den. Ta av en spiseskje og mat den opp, så kan du ha surdeig i lang tid, sier Langeland.

Produktet ble lansert i Coop, noen Rema 1000 og noen Meny-butikker. Surdeigen hører hjemme i serien ”Idun Mors hjemmebakte” og er laget på fullkornshvete.

– Etter lanseringen har vi hatt en stor pågang og mye gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, så det tyder på at produktet har truffet der vi ønsket. Surdeigen har også solgt mer enn de første prognosene tilsa, så vi er godt fornøyd så langt, avslutter Langeland.