Bakeriet i Lundegata har fått tillatelse til å bruke navnet til Norges arvesølv på forfatterfronten. Tidligere har Grenland håndverksbakeri holdt til her i mange år. Daglig leder Albert Islam Poliku har ti års bransjeerfaring fra Tinholt bakeri. Han har to ansatte utenom seg selv, Kathe Grønning og en baker fra Bulgaria.

Ibsen navnet forplikter, det vet Poliku.

– Jeg er klar over at jeg leker litt med ilden. Det er produktene mine som jobber for meg. Det er disse som skal få kundene til å komme tilbake, sier han til TA.

 

Ferske bakervarer
Poliku, som kom til Norge fra Makedonia som sju-åring, skal tilby tradisjonelle norske bakervarer. I tillegg satser han på nye produkter som ikke finnes i byen fra før av: middelhavsprodukter fra Italia, Hellas, Tyrkia og Makedonia.

Han lover dagsferske bakervarer. Alt skal lages på tradisjonelt håndverksbakeri vis i løpet av natten og stekes grytidlig om morgenen.

Bakervarene som ikke blir solgt i løpet av dagen skal gis til krisesenteret i byen.

 

God mottagelse
Lokalene ble overtatt 1. august og mandag åpnet dørene. Tilbakemeldingene så langt har vært overveldende bra, mener Poliku.

– Gratulasjonene strømmer på, også fra konkurrentene. Det er en hyggelig gest som jeg setter stor pris på. Men vi kommer ikke til å være konkurrenter. Dette handler mer om et samarbeid, forteller han til TA.

Ibsenbakeri på Facebook