Det blå lyset i Smartfresh-kjøleskapet hindrer bakterievekst.

Slipp nattjobbing med nytt kjøleskap

Med Smartfresh fra MIWE kan bakere både spare energi og slippe å jobbe på natten.

Publisert

På iba 2023 viste den tyske leverandøren MIWE frem nyheten Smartfresh, som er en ny kjøleskapsteknologi for bakerier. Smartfresh ble lansert på det tyske markedet i fjor, og snart ruller MIWE disse kjøleskapene ut i flere europeiske land.

- Vi opplever stor interesse for Smartfresh fra bakerieiere i flere land. Det er mange som ønsker å gi bakerne sine muligheten til å jobbe mindre natt. I tillegg er de aller fleste interessert i å spare energi, sier fagansvarlig i MIWE, Andreas Günther til Bakeri.net.

Slik fungerer det

Smartfresh er et kjøleskap som lar bakerier oppbevare forhåndsstekte (cirka 80 prosent stekte) produkter fra 3 til 10 dager. Halvstekte produkter fryses vanligvis raskt ned til minus 18 grader, noe som er en svært energikrevende prosess. I Smartfresh-kjøleskapet oppbevares de halvstekte produktene ved en fast temperatur på mellom på mellom 3 og 5 grader og en luftfuktighet på over 95 prosent. Den høye luftfuktigheten hindrer produktene i å tørke ut. Jo lengre bakervarene står i Smartfresh-skapet, jo mer fuktighet absorberer de, og jo ferskere vil de smake når de er ferdigstekte, hevder MIWE.

Andreas Günther presenterte den nye kjøleskapsteknologien på MIWEs stand på iba 2023.

- Alle produkter som selges i et bakeri må være ferske. Det er et absolutt krav. Med Smartfresh kan bakerne lage store mengder med produkter på forhånd og steke dem etter behov. Dette løser utfordringen med svingende etterspørsel, i tillegg til at de kan kutte ut det meste av nattjobbingen, sier Günther. 

Hindrer bakterievekst

Smartfresh-kjøleskapet er utstyrt med et spesielt blått lys som hindrer bakterivekst. Det er grunnen til at produktene kan stå i skapet og bare bli bedre og bedre, i opptil 10 dager. 

- Smartfresh er en ny teknologi som løser mange av utfordringene til moderne bakerier. Energiforbruket går ned, bakerne kan slippe nattjobbing og de ferdige produktene blir enda bedre, oppsummerer Günther. 

Powered by Labrador CMS