Zero Carb Companys sortiment består så langt av tre ulike typer brød, men de jobber med å utvikle flere typer bakervarer.

Brødene som ikke kan kalles brød

Zero Carb-brødene inneholder så lite karbohydrat at det i mange land er ulovlig å kalle dem brød.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de siste 20 årene har brødkonsumet falt drastisk i mange europeiske land, og foreløpig er det lite som tyder på at trenden er i ferd med å snu.

– Nedgangen fortsetter, og det er det to årsaker til: For det første er det mye fokus på glutenfritt kosthold i sosiale medier, og for det andre handler mange av de mest populære diettene om å spise mindre karbohydrater, sier administrerende direktør i Zero Carb Company, Roel Orsel.

Ulike definisjoner

Han forteller at Zero Carb Company er et nederlandsk selskap som jobber for å lokke "frafalne" forbrukere tilbake til brødkategorien.

Roel Orsel er administrerende direktør i Zero Carb Company, som selger karbohydrat-frie brød laget helt uten korn og mel.

– Vi har klart å skape et brød som er helt glutenfritt, og så godt som helt karbohydrat-fritt. Det inneholder fiber, men ingen såkalte netto-karbohydrater, som er de karbohydratene kroppen kan omdanne til glukose. I USA er det netto-karbohydrater som teller, så der har vi lov til å kalle produktet vårt for brød. Men i de fleste europeiske land er det ikke lov å markedsføre et brød uten karbohydrater som brød. Så her må vi være litt kreative, forklarer Orsel.

På vei til Norge

"Brødene" er allerede i salg i flere europeiske land, blant annet Nederland og Finland.

– Jeg er i dialog med et stort norsk bakeriselskap som er interessert i å begynne å produsere brødene våre, så det er nok ikke så lenge igjen før brødene våre kommer for salg i Norge også, røper han.

– Hva inneholder et Zero Carb-brød?

– Vi har tre ulike typer, men hovedingrediensene er linfrø, egg og vann. De inneholder rundt 11 prosent kostfiber, men ingen stivelse. 

Sunnere glutenfritt

– Hvem er målgruppen deres?

– Det er viktig å presisere at dette aldri vil bli noe typisk familiebrød. Målgruppen er mennesker som av ulike grupper er opptatt av å ha kontroll på karbohydrat-inntaket sitt, samt personer med cøliaki og andre som ønsker å spise glutenfritt. Mange i denne kundegruppen har savnet sunne brød, for når bakerne har kuttet ut gluten, har de gjerne tilføyd mer stivelse, sier Orsel.

Han legger til at Zero Carb-brødene er små i størrelse og derfor egner seg godt for personer som bor alene. 

– Brødet oppbevares i kjøleskap, og det har lang holdbarhetstid. Fordi det ikke inneholder stivelse, bli det ikke tørt slik som vanlig brød, forklarer Orsel.

En del av Bimbo

For to år siden ble Zero Carb Company delvis kjøpt opp av verdens største bakeri, Grupo Bimbo.

– Det åpnet veldig mange dører for oss. Med Bimbo i ryggen er det blitt lettere å vokse, sier Orsel. 

Powered by Labrador CMS