Andrea Ingelsrud driver Ingelsrud Konditori på Magnor. Nå utvider hun til Kongsvinger.

I denne byen satser «alle»

I løpet av kort tid får den lille byen tre nye bakerier og konditorier.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange som ser muligheter her i Kongsvinger for tiden.

Andrea Ingelsrud startet sitt eget konditori på Magnor i november 2018, og nå utvider hun virksomheten til Kongsvinger. Der skal hun åpne en ny avdeling i det gamle lokalet til Polar restaurant, som ligger vegg-i-vegg med Coop Extra på stasjonssiden av byen. Målet er å åpne her i løpet av juni måned.

Andrea ble spurt om hun kunne tenke seg å etablere Ingelsrud Konditori på Kongsvinger allerede i 2019, skriver Glåmdalen. Men da hadde hun bare drevet i ett år på Magnor og trengte litt mer tid til å få alt på plass der først. Så kom korona, og da var det uansett ikke aktuelt å starte opp noe nytt.

– Så det er litt tilfeldig at det skjer nå, samtidig med at flere etablerer seg her, sier Andrea til lokalavisen.

Hun sikter til at Schøyens bakeri og cafe nylig har åpnet i de tidligere lokalene til Bakeri Bohem, og at Evensen’s Bakeri & Conditori åpner et utsalg på Kongssenteret før sommeren. Det bekymrer henne imidlertid ikke.

– Vi har tro på at det er marked for våre konditorvarer, bakervarer og annen servering, og på stasjonssiden mangler jo dette tilbudet, sier Andrea Ingelsrud.

Silje Simonsen og Patrick Smedstad jobber som henholdsvis konditor og baker i nystartede Schøyens Baker & Cafe. Foto: Ivar Bakke
Silje Simonsen og Patrick Smedstad jobber som henholdsvis konditor og baker i nystartede Schøyens Baker & Cafe. Foto: Ivar Bakke

Naboen grep sjansen

Schøyens bakeri & cafe ligger på den andre siden av byen. I dette lokalet startet Bakeri Bohem opp for bare ett år siden. Salget gikk bra fra første stund, men en stor vannskade satte en brå stopper videre drift i slutten av januar i år. Da grep naboen, Schøyens Grill & Bar, sjansen til å utvide med et bakeri.

Det er Emil Engh og Frederick Chi som står bak Schøyens, som fra 31. mars også har inkludert Schøyens Bakeri & Cafe. Patrick Smedstad jobbet som baker i Bakeri Bohem, og nå har han fått ny jobb i Schøyens. På konditorsiden har han med seg Silje Salomonsen. Både Patrick og Silje har gått i lære hos den tidligere landslagsbakeren Ivar Bakke.

Imponert læremester

På Facebook-siden sin anbefaler Bakke håndverket til sine to tidligere lærlinger på det varmeste.

– Beste focaccia’n jeg har smakt og søtbaksten er som om jeg skulle bakt den selv, skriver han etter sitt første besøk hos Schøyens Bakeri & Cafe.

– Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært av Ivar, og det han skriver om focacciaen min, er et kompliment som jeg tar til meg, sier Patrick Smedstad til Bakeri.net.

Han er ikke bekymret for å starte på nytt i et tidligere konkursbo.

– Bakeri Bohem gikk egentlig veldig bra. Det var vannskaden som ødela, ikke mangelen på kunder. Og vi har fått en veldig god start under nytt navn, forteller bakeren, som er klar over at de snart får to nye konkurrenter i byen.

– Det er mange som ser muligheter her i Kongsvinger for tiden, og jeg håper og tror at det er plass til oss alle tre, sier han.

Åpner Lokalbakern på Kongssenteret

Bjarne Evensen, som driver Evensen’s Bakeri & Conditori på Kirkenær, har etablert det nye selskapet «Lokalbakern» sammen med Elin Svendsen. Hun er fra før eier og driver av Cafe Venner & Kos på Kongssenteret. Lokalbakern åpner i det samme senteret, i det tidligere lokalet til Bakeriet, som ble drevet av Nærbakst. Svendsen sier til Glåmdalen at Lokalbakern og Cafe Venner & Kos er to ulike konsepter, som derfor ikke vil konkurrere med hverandre.

Evensen beskriver Kongsvinger som «et spennende område».

– Vi gleder oss veldig, og vi har en god magefølelse, sier han til Glåmdalen.

Bjarne Evensen er eier og fjerde generasjons driver av Evensen’s Bakeri & Conditori. I 2018 solgte han bakervarer til deltakerne i tv-programmet Farmen.
Bjarne Evensen er eier og fjerde generasjons driver av Evensen’s Bakeri & Conditori. I 2018 solgte han bakervarer til deltakerne i tv-programmet Farmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS