Kanelknute
Kanelknute

Hvilken kanelbolle er best?

VGs matside Godt.no har testet kanelboller, og vinneren er myk og saftig og enstemmig fra testpanelet.

Publisert Sist oppdatert

Vi har smakt oss igjennom alt av kanelboller fra alle butikkene våre.

Kanelboller fra 9 av de store kafé-kjedene i Oslo er testet og terningens øyne varierer fra 2 til 6.

Disse stedene ble kanelbolle-testet:

  • Stockfleths
  • Steam
  • Baker Hansen
  • Åpent Bakeri
  • W.B. Samson
  • Godt Brød
  • Kaffebrenneriet
  • Espresso House
  • BIT

Brødbakerne lager den beste

God smør- og kanelsmak, myk og saftig, er stikkorden fra juryen om vinnerbollen. Det er kanelbollen på kaffebaren Stockfleths som går av med seieren, terningkast 6.

Denne bollen er bakt hos bakeriet Brødbakerne, som også lager kanelbollen stikker av med andreplassen i testen, nemlig bollen hos kaffebarkjeden Steam.

Karamellisert topp, både sprø og myk, sier juryen om denne bollen. Terningkast 5.

Baker Hansen kanelbolle blir både likt og mislikt i testpanelet, og ender på terningkast 4.

Kjedelig

Åpent Bakeri får kritikk fra testpanelet for at de lager en kjedelig bolle. Smaken var god, men det var for lite av den. Den var heller ikke så søt som de andre bollene i testen. Terningkast 3.

Kanelsnurr
Kanelsnurr

 

Tradisjonsrike W.B. Samson kommer heller ikke ut på topp. Alle i testpanelet var enig om at den var den var sprø ytterst og saftig inni, men alle var også enig i at den hadde en oljete bismak. Den ender på terningkast 3.

Produktutviklingsansvarlig i W.B. Samson, Erlend Løken Volden ble overrasket over resultatene da kanelboller kun bakes med smør hos W.B. Samson. Han kan fortelle at de nå har funnet hvorfor kanelbollene fikk en oljete smak.

– Vi har smakt oss igjennom alt av kanelboller fra alle butikkene våre, og vi har konkludert med at formfett som lover at det er nøytralt på smak, ikke nødvendigvis er det. Nå har vi funnet ut hva vi skal bruke i formene for å unngå en slik bismak i fremtiden, sier Volden til Bakeri.net.

Bitter ettersmak

Kaffebrenneriet kommer heller ikke godt ut av testen. For mye kanel ga en bitter/besk ettersmak. For mye sukker ga en klissete, deigaktig bolle. Terningkast 2.

– Beklager, det var synd at dere fikk en kanelbolle fra oss som ikke falt i smak. Som dere nevnte er den saftig og med utpreget smak av kanel. Vi leverer ferske bakervarer fra vårt eget bakeri på Bislett hver eneste dag. Bakerne våre lager den med ekstra mange snurrer og hos oss er den en toppselger, kommenterer Markedssjef i Kaffebrenneriet, Marit Toverud til Godt.no

Godt Brød får dårlig med øyne på terningen fra testpanelet i Godt.no. De syntes den var tørr og kjedelig. Lite smak og for lite kanel. Bollen får pluss for et flott utseende. Terningkast 2.

– Terningkast 2 syns jeg er kjedelig. Jeg har jo ansvaret for våre 40 håndverksbakere som baker på hver avdeling vi har. Så her har nok en av våre bakere på Bislett hatt en uheldig dag, sier Stein Arve Bernes, bakesjef i Godt Brød til Godt.no.

Powered by Labrador CMS