Kanelboller
Kjært barn har mange navn: Kanelboller, skillingsboller, kanelsnurrer, kanelknuter eller kanel i svingene.

Husk kanelbollens dag!

Dette er en gyllen mulighet til å øke salget av kanelboller.

4. oktober er en svært viktig dag for svenske bakerier og konditorier. Denne dagen spiser nemlig 55 prosent av alle svensker én eller flere kanelboller, og de fleste av dem blir kjøpt i et bakeri eller konditori. Bransjeforeningen Sveriges bagare & konditorer (SBK) anslår at det blir spist bortimot ni millioner kanelboller i Sverige i løpet av en gjennomsnittlig 4. oktober.

Her i Norge henger vi som vanlig litt etter, men nordmenns oppslutning rundt kanelbollens dag er helt klart økende. Stadig flere norske bakerier og konditorier benytter seg også av denne gylne muligheten til å øke salget av kanelboller. 

Det er mange ulike måter å markere kanelbollens dag på, og her kommer noen idéer:

1. Promoter dagen

Fortell kundene dine at kanelbollens dag skal feires hos dere. Bygg opp forventningene ved å gi små drypp av informasjon om hva som skje hvor og når. Bruk fristende bilder og film i sosiale medier.

2. Ha gode tilbud

Øk salgsvolumet ved å redusere prisen på kanelboller, enten bare den ene dagen eller hele uken/måneden. Her er det mange muligheter, som for eksempel å selge fem kanelboller til prisen av fire eller å sette ned stykkprisen. Gode tilbud kan få faste kunder til å kjøpe flere boller enn de pleier og nye kunder til å prøve akkurat din kanelbolle for første gang. 

3. Tilby forhåndsbestilling

Skap en illusjon av at "her kommer til å bli utsolgt for kanelboller på null komma niks", så her er det viktig å "sikre seg" på forhånd. Med mest mulig forhåndssalg blir det også lettere å planlegge produksjonen og å unngå svinn.

4. Stek ofte

Det er ingen tvil om at duften av nystekte kanelboller selger. Derfor er det lurt å steke med jevne mellomrom gjennom dagen, dersom det lar seg gjøre. Husk også å fylle opp disken, slik at det hele tiden ser ut til å bugne av nystekte kanelboller.

5. Lag kreative varianter

Kanelbollens dag er en super anledning til å lage nye og kreative varianter av klassikeren. Det kan være så enkelt som å lage kanelboller i hjerteform eller å sette flere boller sammen til en kanelbolle-kake. Men dette er også en god anledning til å eksperimentere med nye ingredienser i kanelbollene. Hva med å tilsette sjokolade, eple, mandler, pistasje, lønnesirup eller tyttebær? Her er det bare fantasien som setter grenser.

Powered by Labrador CMS