Isabella Westergren er Årets Konditor 2019 i Sverige.
Isabella Westergren er Årets Konditor 2019 i Sverige.

Hun er Årets Konditor i Sverige

Isabella Westergren (28) vant årets svenske mesterskap for profesjonelle konditorer.

Publisert Sist oppdatert

Jeg håper at denne seieren kan være med på å åpne nye dører for min fremtid som konditor.

Finalen i Årets Konditor 2019 fant sted på Bak- och Chokladfestivalen i Stockholm 10. og 11. oktober. Her konkurrerte fem finalister, som i løpet av ti timer skulle produsere kaker, fire typer bakverk til mignardisefat og desserter.

Tema for konkurransen var de fire elementene; ild, jord, luft og vann.

Isabella Westergren tolket temaet ved å ta utgangspunkt i sine egne sanser, og hun brukte smaker fra hagen som hun selv vokste opp i. Det smakte av blåbær, tyttebær og solbær – eller som dommerne beskrev det: Knivskarpe, eksplosive smaker av skog.  

Isabella Westergrens mignardisefat i Årets Konditor 2019.
Isabella Westergrens mignardisefat i Årets Konditor 2019.

Kult og utviklende

Westergren jobber til daglig som konditor på Hotell At Six i Stockholm. 

– Jeg håper at denne seieren kan være med på å åpne nye dører for min fremtid som konditor, sier hun i en pressemelding fra arrangøren av Årets Konditor, Sveriges bagare & konditorer (SBK).

Westergren forteller at hun har fulgt med på Årets Konditor i mange år.

– Helt siden jeg fikk høre om denne konkurransen, har jeg kommet for å se på. Å delta i konkurransen selv har vært utrolig kult og utviklende, og jeg er selvsagt veldig glad for at jeg vant. Jeg er fortsatt i starten av karrieren min, og denne seieren tar jeg som en bekreftelse på at jeg er på vei i riktig retning, sier hun.

Imponert direktør

Administrerende direktør i Sveriges bagare & konditorer, Martin Lundell, er veldig imponert over Westergrens prestasjon i finalen i Årets Konditor.

– Det å kunne prestere på et så høyt nivå med publikum og tidspress, krever ikke bare talent og hard trening, men også en veldig sterk psyke. Med en personlig, gjennomtenkt tolkning og sprudlende energi serverte Isabella magi ved bakebordet. Jeg gleder meg til å følge dette unge talentet i fremtiden, sier han.

Sara Nilsson, som er konditorsjef på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg, kom på andreplass i Årets Konditor 2019. Tredjeplassen gikk til Jimmy Wollberg fra Berzelii Choklad i Göteborg.

Isabella Westergrens bord i Årets Konditor 2019.
Isabella Westergrens bord i Årets Konditor 2019.
Solbærkake av Isabella Westergren i Årets Konditor 2019.
Solbærkake av Isabella Westergren i Årets Konditor 2019.

 

Powered by Labrador CMS