Bakeriet, som ble pusset opp i fjor, inviterte gjestene på kaffe og kake for å markere den store dagen lørdag 10. desember.  Lokalbefolkningen støttet godt opp om jubileet, og bakeriet mottok også 84 hilsener på Facebook.

– Gratulerer med 90-års dagen til verdens beste bakeri, skriver Bente Hansen.

– Gratulerer til vårt favoritt bakeri gjennom fire generasjoner, er Mona Kvandes hilsen.

 

Fire generasjoner

Grunnleggerne, Aksel Marius Arntzen og Alfhild Skorstad, kom flyttende til Frosta fra Hommelvik. Bakeren Aksel Marius og kona Alfhild ønsket nemlig å starte opp for seg selv. I 1926 ble Arntzen Bakeri en realitet.

I dag er Asle Brudvik Arntzen fjerde generasjon som arbeider i familiebedriften. Foreldrene Kjetil og Solfrid eier og driver bakeriet.

 

Arntzenbollen

De baker mange typer brød og kaker til enhver anledning. En av spesialitetene er den populære Arntzenbollen, romkrem inni og med glasur oppå. Den er meget populær!

Arntzenbollen ble til da Kjetil ville overraske sin Solfrid med et ekstra godt kaffebrød, og ble værende som en del av reportoaret.

 

Innovasjon

Selv en tradisjonsbedrift må se fremover. Siste nytt på bakerfronten er prøvebaking med gamle kornsorter. Familien leide en jordflekk for å dyrke fram spelt, emmer, dalahvete, ølandshvete og møystadhvete. Ikke store kvanta, men nok til å prøve seg fram.

De mottok forskningsmidler og inngikk samarbeid med Norsk Landbruksrådgivning. Bakeriets populære brødbil kjører brød og annen bakst til folket.