Lærlingekompaniet arrangerte konkurransen i lokalene til Kulinarisk Akademi i Mathallen i Oslo sentrum.

Lærlinger i Oslo og Akershus konkurrerte i baker- og konditorfaget, samt kokkefaget, resepsjonsfaget og servitørfaget. Konkurransen var lagt opp til å vare i tre timer, da fikk lærlingene mulighet til å lage blant annet deiger på forhånd. Konkurransen er ment å være en trening til svenneprøven og har lang tradisjon i Oslo og Akershus.

Ble imponert

Dommer for bakerlærlingene var André Løvaas og for konditorlærlingene dømte Tonje Holtungen.

Årets konkurranse viste et høyt nivå hos lærlingene.

– I konditorklassen var det veldig moro å se hvor bra nivået var. De skulle lage en bryllupskake til ti personer og konfekt på tre timer, og alle som så resultatet var imponert, forteller André Løvaas.

Bakerne skulle i løpet av sine tre timer lage et valgfritt produkt på hvete pluss skoleboller og scones. Konkurransen varte i tre timer og derfor fikk de ha med seg en deig basert på to kilo hvetemel. Vaniljekremen måtte kokes på stedet.

– Bakerne var også gode, men kanskje et hakk under nivået til konditorene. Jeg synes det var veldig morsomt å se hva de fikk til og jeg synes de var gode. Det var fire bakere med, noe er bra med tanke på siste års deltagelse. Produktene var generelt bra og alle leverte det de skulle.

God form

– Alt i alt var hele konkurransen veldig bra gjennomført og programmet var godt lagt opp. Formen på konkurransen med tre timers varighet og at man har lov å preppe deiger på forhånd, er en god måte å gjennomføre konkurranser på. Kanskje dette er noe å se nærmere på i konkurranser arrangert av vår egen bransje også, spør Løvaas.

– Eksepsjonelt høyt nivå. Flere av deltakerne startet i lære etter sommeren i år og det er svært imponerende, sier Magnus Håstein fra Lærlingekompaniet.

Resultater

Baker:

1. Rebecca Voldnes         Åpent Bakeri

2. Olai Mossing               Åpent Bakeri

3 .Lise Jakobsen             Asker Produkt

 

Konditor:

1. Trude Marthinsen       Clarion Airport Hotel

2. Oda Marie Andersen  Støtvig Hotell

3. Nora Krogstad             Vaaghals