Det er mor Gunn Langeland og datter Hanna Grethe Langeland som sammen driver Gunns hjemmebakeri i Re i Vestfold, som ble startet av mor allerede i 1989. De bor på hver sin gård, men har slått seg sammen om bakeridriften, skriver avisa Jarlsberg.

Vanligvis er det kun mor og datter som baker, men i denne hektiske perioden uka før desember, er det hyret inn ekstra hjelp. Totalt er de fem personer som baker for fullt nå inn mot høytiden.

Selges på Reko og på marked

Kakene selges i den lokale Reko-ringen, en enkel måte for lokale forhandlere å selge direkte til kundene, som legger inn bestillinger på Facebook og henter varene selv.

Damene selger også bakervarene sine i Horten og Drammen fra bod, hver torsdag og fredag og det er i Drammen salget er best. Dagen avisa er på besøk skal det bakes marvposteier, som mange har bestilt til jul, nærmere bestemt 3000 stykker.

– En vanlig uke ellers i året lager jeg fem brett med marvposteier. Nå lager jeg femti. Det gjelder å gi litt gass i jula, så rusler og går det ellers, sier Hanna Grethe Langeland til avisa.