Bakeriet ligger helt bakerst i bygget. Foto: Vaaland Dampbakeri og Conditori.
Bakeriet ligger helt bakerst i bygget. Foto: Vaaland Dampbakeri og Conditori.

Hit har Vaaland flyttet produksjonen

Etter 104 år i Muségata har Vaaland Dampbakeri og Conditori flyttet produksjonen til et nytt og mer moderne lokale på Hillesvåg i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Men vi kommer fortsatt til å være en liten håndverksbedrift.

I 1913 installerte Herr Knutsen en bakerovn i sitt hjem i Muségata i Stavanger, og dermed startet historien til Vaaland Dampbakeri og Conditori. Etter 104 år med sammenhengende produksjon av bakervarer i dette gamle bygget, har produksjonen nå blitt flyttet til et større og mer moderne lokale.

— Det nye bakeriet ligger på Hillesvåg, bare fem minutter unna. Så vi holder fortsatt til i sentrum, og vi beholder Muségata som utsalgssted, forteller daglig leder Trygve Ottesen.

I tillegg til Muségata har Vaaland Dampbakeri og Conditori to andre utsalg, hvorav det ene ligger i Nygata og det andre i Magasin Blaa.

— Bakeriet i Muségata var egentlig for lite for oss i mange år, men det var ikke lett å finne et nytt og egnet lokale i sentrum. Selv om vi selger mer og mer til Sandnes, ønsket vi å beholde produksjonen sentralt i Stavanger, i tilknytning til utsalgene. Men for nesten alle ledige lokaler vi fant, forelå det planer om å bygge leiligheter, forteller Ottesen.

Liten håndverksbedrift

Etter to til tre år med aktiv leting fant han imidlertid en løsning på Hillesvåg.

— Det er et gammelt verksted som vi har fått bygd om til et nytt og moderne bakeri. Her har vi fått større plass og lagt til rette for mer effektiv drift. Men vi kommer fortsatt til å være en liten håndverksbedrift, understreker Ottesen.

Han forteller at Vaaland Dampbakeri og Conditori bare så vidt har klart å møte etterspørselen de siste årene.

— Nå har vi mulighet til å ta imot nye kunder, og ikke minst lage nye produkter for å tilfredsstille våre eksisterende kunder.

Tenker på å lage iskrem

— Hva slags nye produkter vil dere lage?

— Planen er å begynne med produksjon av knekkebrød og müsliblandinger. Jeg tenker også på iskrem. Vi hadde ikke mulighet til å lage noe av dette i Muségata.

— Hva slags utstyr har dere på Hillesvåg?

— Vi har tatt med oss noen eltemaskiner og en del småutstyr fra Muségata. I tillegg har vi kjøpt en ny kjøl/rask og en ny stor fryser, samt en brukt steinovn og en brukt tralleovn.

 

 

Powered by Labrador CMS