Sofaene, som regnes for å være fra slutten av 1800-tallet, fant Aasli på finn.no.

– Sofaene var støvete da vi kom til lageret der de stod oppbevart, men de så likevel veldig flott ut. Vi slo til på alle sammen, noe jeg vil kalle en veldig god avtale. Nå har vi satt på plass to stykker, til sammen seks meter med historisk sofa, i bakeriutsalget vårt på Jessheim Storsenter, forteller Heidi Aasli, daglig leder i Aanerud Bakeri.

Ibsen satt kanskje her

Møblene som stod på ærverdige Grand Café i Oslo, frem til en restaurering for et par år siden, kan ha blitt besittet av kjente rumper som Henrik Ibsens.

– Vi vet det jo ikke sikkert, men det kan tenkes at Henrik Ibsen og kanskje Wenche Foss, har sittet i disse sofaene en eller annen gang. Det er sikkert at de begge og flere andre kjente nordmenn, har vært en god del på Grand Café opp gjennom årenes løp, sier Aasli.

300 kilo sofa

Det står fremdeles fire 300-kilos sofaer på et lager som Aasli ikke ennå helt vet hva hun skal gjøre med.

– De får stå på lager litt til, så må vi finne ut hva vi skal gjøre med disse fantastiske og , ikke minst, historiske møblene, sier Aasli.

Hos Aanerud ser man også at det historiske møblementet gir et noe uventet salg fra disken.

– Jeg vet jo ikke sikkert, men vanligvis selger vi svært lite napoleonskake i januar. Men etter at møblene kom på plass ser vi at salget økte mye. Kanskje folk ønsker å spise klassisk når de sitter historisk, sier Aasli.

Andreas Aanerud. 4. generasjon bakeridriver og nå eier av Grand Cafees gamle sofaer.

Andreas Aanerud. 4. generasjon bakeridriver og nå eier av Grand Cafees gamle sofaer.

Foto: Heidi Aasli

Hva med et høyt smørbrød?

 – Er det annen mat som passer å spise når man sitter i disse klenodiene da?

– Ja, høye smørbrød. Men det er noe vi vanligvis ikke lager her på Aanerud. Men første dagen vi hadde fått møblene på plass, så lagde opp en hel del forskjellige og klassiske smørbrød og solgte ut alt sammen raskt. Det må vi kanskje fortsette med, forteller Aasli.

Enn så lenge kan man i hvert fall drømme seg bort på Aanerud Bakeris utsalg på Jessheim Storsenter. Her kan man sitte og tenke seg at på samme flekk satt kanskje Henrik Ibsen for godt over 100 år siden og tenkte sine tanker mens han nøt en liten sterk en.