Gode bilder og beskrivelser må til for å selge baker- og konditorvarer på nett.

Her er tipsene som øker nettsalget av baker- og konditorvarer

Dette gjør brød og kaker mer salgbare på nett.

Publisert

I tillegg til egne utsalg og butikker, selger de fleste bakerier og konditorier i dag også varene sine online. Noen har etablert sine egne nettbutikker, mens andre bruker plattformer som Cake it Easy, Too Good To Go, Morgenlevering og Amoi. Uavhengig av kanal, er det å handle baker- og konditorvarer på nett noe ganske annet enn å besøke et utsalg hvor du kan snakke med betjeningen, lukte og kanskje til og med smake på produktene.

Puratos har kartlagt de viktigste årsakene til at dagens forbrukere velger å handle baker- og konditorvarer på nett (pris, utvalg, levering), og enda viktigere: hovedårsakene til at de ikke handler baker- og konditorvarer på nett. Her er det tvil rundt ferskhet, tvil rundt kvalitet og mangel på direkte kontakt med personalet som går igjen. For å klare å øke salget, må selgeren adressere forbrukernes bekymringer på disse punktene, mener Puratos, som har utarbeidet noen tips for bransjen:

Brød og andre bakervarer

 • Bruk et beskrivende språk for engasjere alle sansene. Beskriv duften av rykende ferskt brød, lyden av sprø skorpe og den varme, myke innsiden.
 • Informer tydelig om når brødet eller bollene ble bakt. Ved å være åpen om både dato og tidspunkt, trygger du kundene på at de får ferske produkter. Vær også nøye med å informere om når produktene vil bli levert hos kunden. 
 • Gi en garanti på at brødet ditt vil holde seg ferskt i et visst antall dager etter levering. Lov kundene at de vil få et nytt brød eller pengene tilbake dersom ferskheten på brødet ikke svarer til deres forventninger. 
 • Bruk en sporingsteknologi som viser brødets reise fra bakeriet og frem til kundens dør. Når kundene kan følge brødets reise i sanntid, styrker det deres følelse av å få et ferskt produkt.
 • Lag gjerne limited edition-produkter, for eksempel tilpasset sesong, med smaker som kun er tilgjengelige i et visst tidsrom. Slik skaper du et inntrykk av høy etterspørsel, og dermed av at produktene dine alltid er ferske. 
 • Lag gjerne innhold som omhandler ferskhet. Det kan for eksempel være tips til hvordan kundene kan holde brødet ferskt enda lengre. Slik viser du at ferskhet er viktig for ditt bakeri. 
Fremhev ferskheten.

Kaker og andre konditorvarer

 • Invester i gode bilder av produktene. Gjør dem visuelt tiltrekkende ved å fremheve  intrikate detaljer, teksturer og farger.
 • Fremhev kundenes gode tilbakemeldinger og anbefalinger. 
 • Del bilder og filmer fra produksjonen, slik at kundene får et innblikk i håndverket som ligger bak. Vis frem hele prosessen fra valg av ingredienser til baking og pynting.
 • Få frem ulike kvaliteter ved råvarene, som for eksempel at de er økologiske, lokalt dyrket eller lignende. Fortell gjerne også hvorfor disse valgene gjør produktene dine bedre.
 • Legg inn detaljerte beskrivelser av smaksbildet til hvert produkt, slik som Vinmonopolet beskriver smaksbildet i hver vin. Da vil kunden vurdere produktet som mer eksklusivt og sofistikert.
 • Vær nøye med emballasjen. Er den av høy kvalitet, miljøvennlig og estetisk tiltalende vil det styrke helhetsinntrykket av produktene dine og bakeriet ditt.
 • Oppfordre kundene til å dele sine opplevelser med dine produkter i sosiale medier.
 • Fortell om alle eventuelle priser og utmerkelser som produktene dine har fått.
Bruk gode bilder som får frem detaljene.
Powered by Labrador CMS