Det mener i hvert fall Kate Kippersund, som driver kakestudioet Flying Cakery i Bergen sammen med Elisabeth Vikøren.

— Vi synes at kransekaken er et fantastisk produkt som burde vært mye mer brukt. De aller fleste liker kransekake, men det er nok et produkt mange opplever som litt traust og kjedelig. Kanskje fordi den alltid blir pyntet med flagg og smellbonbons, sier hun.

Hos Flying Cakery har de nå begynte å dekorere kransekaker på helt nye måter, for eksempel med makroner og marengs. Kippersund og Vikøren produserer også kransekaker i mindre størrelser enn vanlig.

— Det har vært lite modernisering på kransekakefronten de siste årene, men nå håper vi at vi kan inspirere flere til å tenke nytt rundt dette fantastiske produktet, sier Kippersund, som er sikker på at kransekaken kommer til å gjøre et stort comeback og bli veldig trendy igjen.

— Det skal nemlig vi sørge for. Hittil har vi bare så vidt begynt å leke oss med kransekaker, men her er det mulig å variere i det uendelige, og vi ser et stort potensiale for dette produktet, sier hun.

Kake som lerret: Her har Kate Kippersund funnet frem penselen og malt kaken med konditorfarge.

Kake som lerret: Her har Kate Kippersund funnet frem penselen og malt kaken med konditorfarge.

Foto: Flying Caker

Mørkt, glitrende og malt

— Hvilke andre trender er det som gjelder i kakeverden nå?

— Rustikke kaker er fortsatt populære, så det er en trend som står seg godt. Ellers er svart og gull veldig in nå i høst. Kaken kan for eksempel være svart med dekor i gull. Jeg har også nylig prøvd ut en ny glitrende glace fra Pals, som jeg tror vil slå godt an. Den heter dekorgelé sølv, og gir speilglasur med sølvskimmer som glitrer. Selv kaller jeg den bare glamour glace! Noe vi ikke har begynt med å Flying Cakery ennå, men som jeg ser er en voksende trend, er såkalte galakse-kaker. Dette er mørke kaker dekorert som verdensrommet med stjerner og galakser. Jeg har imidlertid kastet meg på trenden med å bruke kake som lerret, og det er utrolig gøy.

Med den nye dekorgelé sølv fra Pals får produktene en skinnende og glitrende finish – noe som kan passe bra til jul.

Med den nye dekorgelé sølv fra Pals får produktene en skinnende og glitrende finish – noe som kan passe bra til jul.

Foto: Pals

Dekorgelé sølv

Forretningsutvikler Joachim Raanaas i Pals forteller at den nye dekorgeleen i sølv hittil er blitt prøvd av cirka 60 kunder og at tilbakemeldingene har vært gode.

— Dekorgele sølv er et stabilt produkt med mange bruksområder. Den er lett å bruke og gir en flott finish. Smaken er heller ikke for søt. Kundene våre liker dette produktet fordi det tiltrekker seg ungdom og barnefamilier. En kunde fortalte at med denne glacen blir produktene hennes «Insta-worthy»; så kule at unge deler bilder av dem i sosiale medier som Instagram og Snapchat.

Trendy nyheter

Pals har også slengt seg på gulltrenden med den nye sjokoladen Gold Caramel fra Callebaut. Denne sjokoladetypen skal ha en intens, men velbalansert smak av karamell, toffee, smør, fløte og salt. Bruksområdet er alt fra ganasjer, til drip-cakes, konfekt og kaketrekk.

En annen trendy nyhet fra Pals denne høsten, er kranse-energibar. Dette nye produktet har kransekakemasse som hovedingrediens, men inneholder også små havregryn, gresskarkjerner og rosiner – blant annet.

Et eksempel på bakverk laget med Callebauts nye sjokolade Gold Caramel.

Et eksempel på bakverk laget med Callebauts nye sjokolade Gold Caramel.

Foto: Callebaut